Családireceptkönyv.hu

Pulykamell aszaltszilvával almával töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Pulykamell szeletek

2 db alma
1 tk fahéj
1 evk cukor
1 tk reszelt citromhéj
aszalt szilva
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez



Elkészítés:


Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk.
Annyi vizet teszünk fel melegedni amennyi ellepi az almát.
Ízesítjük a egy kevés fahéjjal, cukorral és reszelt citromhéjjal ( vagy levével) Mikor forr , betesszük az almaszeleteket és egy rövid ideig főzzük. ( amíg megpuhul, ez 1-2 perc) Majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A besózott pulykamell szeleteket olajozott alufóliára helyezzük , rárakjuk az almát, aszalt szilvát és szorosan feltekerjük. A két végét ellentétes irányában tekerjük. Előfőzzük kb 10 percig sós vízben. Majd leszűrjük és hagyjuk kiülni. Ha kihűlt , liszt, tojás majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük. Áfonyaöntettel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az előfőzött húst a hűtőben 1-2 napig tárolhatjuk, vagy akár le is fagyaszthatjuk.

Pulykamell aszaltszilvával almával töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar rántott csirkemáj
rántott csirkemáj

A csirkemájakat hártyáitól, az epemaradványoktól és a vércsomóktól megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel a vizet leitatjuk, fűszerezzük. A szokásos módon először lisztbe, majd fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkecomb Mustáros-Fokhagymás mártásban
Csirkecomb Mustáros-Fokhagymás mártásban

---Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. ---A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. ---Tep...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott karfiol
Rakott karfiol

A rózsáira szedett karfiolt megpároljuk ételízesítős vízben. A hagymát kockázzuk, az olajon megpiriítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk