Pulykamell szeletek
só
2 db alma
1 tk fahéj
1 evk cukor
1 tk reszelt citromhéj
aszalt szilva
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk.
Annyi vizet teszünk fel melegedni amennyi ellepi az almát.
Ízesítjük a egy kevés fahéjjal, cukorral és reszelt citromhéjjal ( vagy levével) Mikor forr , betesszük az almaszeleteket és egy rövid ideig főzzük. ( amíg megpuhul, ez 1-2 perc) Majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A besózott pulykamell szeleteket olajozott alufóliára helyezzük , rárakjuk az almát, aszalt szilvát és szorosan feltekerjük. A két végét ellentétes irányában tekerjük. Előfőzzük kb 10 percig sós vízben. Majd leszűrjük és hagyjuk kiülni. Ha kihűlt , liszt, tojás majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük. Áfonyaöntettel tálaljuk.
Az előfőzött húst a hűtőben 1-2 napig tárolhatjuk, vagy akár le is fagyaszthatjuk.
A csirkemellet kis kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megpirítjuk. A húskockákat hozzátesszük a hagymához, és kevergetjük, amíg majdnem kifehéredik a hús, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA resztelt csirkemáj elkészítéséhez egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat és megdinszteljük rajta a karikára vágott vöröshagymát. Amikor megvan, hozzáadjuk a szintén vékon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a továbbiakat. 2. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával. Ebbe b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst sózzuk, borsozzuk, a felforrósított vajban oldalanként 5 perc alatt átsütjük, majd alufóliával letakarva félretesszük. Az apróra vágott hagymát ugyanabban az edényben 1 per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű