4 db tojás
20 dkg cukor
20 dkg darált dió
4+1 kanál liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna + ecet (kevés)
2 dl aludttej, tejföl vagy joghurt
2 dl olaj
4 db közepes alma (reszelve)
Az egész tojásokat kikeverem a cukorral, hozzáadom az ecettel kevert szódabikarbónát (pezsegni kezd), majd a darált diót is belekeverem. Beleöntöm a tejfölt (most csak ez volt itthon), beleszórom a lisztet, tovább keverem és hozzáöntöm az olajat, majd a reszelt almát is hozzáadom. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm a masszát és előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 percig, tűpróbáig sütöm.
Amikor készen van, megszórom porcukorral a tetejét.
Én megkentem a kinyújtott tésztát DW Penyigei szilvalekvárral. Utána ment rá az almás töltelék. 170 fok 40 perc.
Elkészítési idő: kb. 1 óra- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. - A tésztát, kb 2, 5 cm - es csíkokra vágjuk és egyenként feltekergetjük a roló formákra úgy, hogy a csíkok, fél cm szélesen fedjék egymást...
Elkészítési idő:Mindent összekeverünk, kis golyókat formálunk (vizes kézzel, mert eléggé ragacsos a massza), sütőpapíron 180 fokon 12-15 percig sütjük.
Elkészítési idő: