Családireceptkönyv.hu

Csoda-palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




20 dkg liszt
2 tojás
fél liter tej
pici só és
cukor
fél csomag sütőpor

1 nagy pohár tejföl
vaníliás cukor
2 tojás
cukor
reszelt citromhéj

A tetejére

1 kisdoboz tejföl
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


A palacsintákat a szokott módon kisütjük. Egy tepsit kivajazunk, a krémmel megkenjük a palacsintákat vékonyan, feltekerjük, és tepsibe tesszük. A rétegeket megkenjük, szintén a tejfölös krémmel.
Ha elfogytak a hozzávalók, a tetejét megkenjük a vaníliás cukros tejföllel, és mehet a sütőbe.
Maradt egy kis tojásfehérjém még régebbről, felvertem és a palacsinta tetejére halmoztam és egy pár percre visszatettem a sütőbe, hogy szint kapjon. Ez elhagyható.

Csoda-palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Őszibarack süti
Őszibarack süti

A porcukrot, a zsírt, a tojássárgáját 2 dl tejjel fél óráig keverjük, majd hideg helyen 1 órán át pihentetjük. Ezután összegyúrjuk a sütőporos liszttel, majd sütőpapírral kibélelt...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cinnabon by Nagy Deák Kriszta
Cinnabon by Nagy Deák Kriszta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Izabella
Szalagos farsangi fánk
Avatar László Kedvelnék
Szalagos farsangi fánk

A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztet egy edénybe tesszük. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Meggyes pite
Meggyes pite

A meggyet becukrozzuk és állni hagyjuk, amíg a többi elkészül. A vajat habosra keverjük a 15 dkg cukor felével + vaníliás cukorral és egyenként hozzákeverjük a tojás sárgákat és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk