20 dkg liszt
2 tojás
fél liter tej
pici só és
cukor
fél csomag sütőpor
1 nagy pohár tejföl
vaníliás cukor
2 tojás
cukor
reszelt citromhéj
A tetejére
1 kisdoboz tejföl
1 csomag vaníliás cukor
A palacsintákat a szokott módon kisütjük. Egy tepsit kivajazunk, a krémmel megkenjük a palacsintákat vékonyan, feltekerjük, és tepsibe tesszük. A rétegeket megkenjük, szintén a tejfölös krémmel.
Ha elfogytak a hozzávalók, a tetejét megkenjük a vaníliás cukros tejföllel, és mehet a sütőbe.
Maradt egy kis tojásfehérjém még régebbről, felvertem és a palacsinta tetejére halmoztam és egy pár percre visszatettem a sütőbe, hogy szint kapjon. Ez elhagyható.
A porcukrot, a zsírt, a tojássárgáját 2 dl tejjel fél óráig keverjük, majd hideg helyen 1 órán át pihentetjük. Ezután összegyúrjuk a sütőporos liszttel, majd sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztet egy edénybe tesszük. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA meggyet becukrozzuk és állni hagyjuk, amíg a többi elkészül. A vajat habosra keverjük a 15 dkg cukor felével + vaníliás cukorral és egyenként hozzákeverjük a tojás sárgákat és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű