20 dkg liszt
2 tojás
fél liter tej
pici só és
cukor
fél csomag sütőpor
1 nagy pohár tejföl
vaníliás cukor
2 tojás
cukor
reszelt citromhéj
A tetejére
1 kisdoboz tejföl
1 csomag vaníliás cukor
A palacsintákat a szokott módon kisütjük. Egy tepsit kivajazunk, a krémmel megkenjük a palacsintákat vékonyan, feltekerjük, és tepsibe tesszük. A rétegeket megkenjük, szintén a tejfölös krémmel.
Ha elfogytak a hozzávalók, a tetejét megkenjük a vaníliás cukros tejföllel, és mehet a sütőbe.
Maradt egy kis tojásfehérjém még régebbről, felvertem és a palacsinta tetejére halmoztam és egy pár percre visszatettem a sütőbe, hogy szint kapjon. Ez elhagyható.
Míg az élesztőt felfuttatjuk,a hozzávalókat összedolgozzuk. Az élesztős tejet hozzáöntjük,majd lassanként a langyos tejet is. Egy sima felületű,közepesen lágy,nem ragacsos tésztát...
Elkészítési idő:A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrokat is és fényes habbá verjük. Óvatosan hozzáadjuk az almaecetet, a fahéjat és a kuko...
Elkészítési idő: