80 dkg liszt,
5 dl HIDEG víz
1 tasak élesztő
2 kk só
Nem kell dagasztani, csak összeállítod. Kint hagyod egy éjszakára, nem kell semmit sem futtatni, hagyd a többit az anyatermészetre, majd az elvégzi a dolgát. Takard le hogy ne száradjon ki, folpack is megteszi.
Hidegen tedd be a kenyérsütő formát (lehet jénai, cserépedény, kenyérsütő forma) tűzhelybe és csavard rá a legerősebbre. Kb 20 percet hagyd, hogy átforrósodjon. Közbe megformázod a kenyértésztát. Csak lisztezni kell egy kicsit. Kiveszed a forró edényt és belehelyezed a kenyeret. Vigyázz nehogy megsüssed magad. Berakod sütni akár lefedve, kb 20-25 perc. Leveszed a fedőt mikor mar kezd pirosodni.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1943598948985410&set=p.1943598948985410&type=3&theater&ifg=1
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük el langyos vízben a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és egy erősebb spatulával, vagy fakanál nyelével keverjük össze. Szitáljuk össze a liszteket, keverjük bele a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kulcskérdés a kürtőskalács készítésnél, hogy milyen formát is használj. Ahogy a képen is látszik, én ilyen speciális, kerámia formákat használok. De ha nincs ilyened se ess kétsé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű