Családireceptkönyv.hu

Dagasztás nélküli házi kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg liszt,
5 dl HIDEG víz
1 tasak élesztő
2 kk só

Elkészítés:


Nem kell dagasztani, csak összeállítod. Kint hagyod egy éjszakára, nem kell semmit sem futtatni, hagyd a többit az anyatermészetre, majd az elvégzi a dolgát. Takard le hogy ne száradjon ki, folpack is megteszi.
Hidegen tedd be a kenyérsütő formát (lehet jénai, cserépedény, kenyérsütő forma) tűzhelybe és csavard rá a legerősebbre. Kb 20 percet hagyd, hogy átforrósodjon. Közbe megformázod a kenyértésztát. Csak lisztezni kell egy kicsit. Kiveszed a forró edényt és belehelyezed a kenyeret. Vigyázz nehogy megsüssed magad. Berakod sütni akár lefedve, kb 20-25 perc. Leveszed a fedőt mikor mar kezd pirosodni.

Dagasztás nélküli házi kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar tejes kifli
tejes kifli

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1943598948985410&set=p.1943598948985410&type=3&theater&ifg=1

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bagett, dagasztás nélküli tésztából (Max konyhaja)
Bagett, dagasztás nélküli tésztából (Max konyhaja)

Keverjük el langyos vízben a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és egy erősebb spatulával, vagy fakanál nyelével keverjük össze. Szitáljuk össze a liszteket, keverjük bele a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Lekváros bukta Ili ahogy,... című albumába.
Lekváros bukta Ili ahogy,... című albumába.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kürtöskalács
Kürtöskalács

A kulcskérdés a kürtőskalács készítésnél, hogy milyen formát is használj. Ahogy a képen is látszik, én ilyen speciális, kerámia formákat használok. De ha nincs ilyened se ess kétsé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk