10 ek liszt
3 ek cukor
pici só
1 egész tojás
1 mk szódabikarbóna
2 db nagy alma
szódavíz vagy erősen szénsavas ásványvíz
olaj a sütéshez
A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát, a cukrot, a sót, majd hozzáadjuk a tojást és annyi szódavizet, amivel összedolgozva nagyon sűrű palacsintatésztát kapunk. Ekkor belereszeljük a hámozott, lereszelt almákat és evőkanállal kiszaggatva bő, forró olajban aranybarnára sütjük a fánkokat. Törlőpapírra szedve leitatjuk róluk a fölösleges olajat. Porcukorral vagy fahéjas porcukorral megszórva, lekvár kíséretében fogyasztjuk.
Az élesztőt langyos tejjel megfuttatjuk. Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, a csipet sót, majd összekeverjük. A közepébe mélyedést formálunk, beleöntjük a villával felvert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszt és a kakaóport összekeverjük. Hozzáöntjük a tejeket, majd felforraljuk. Forrás után lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a chiát és édesítjük ízlés szerint. Hagyjuk kihűlni f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA 6 tojássárgáját a 4 ek porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát A 6 tojásfehérjét 2 ek porcukorral kemény habbá verjük. Összekeverjük, kikent...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában puhára főzzük. (Lehet előző este is, vagy ha már főzünk valami máshoz is, akkor gonduljunk erre a sütire...) A diót megdaráljuk, és a tejjel, valamint 10 dkg c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű