1 kg paradicsom
50 dkg zöldpaprika
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teás kanál őrölt bors
3 szem szegfűszeg
15 dkg cukor
2 evőkanál mustár
3 db babérlevél
1 dl 20 %-os ecet
1 evőkanál só
Kockára vágom a paradicsomot, felszeletelem a paprikát, felaprítom a hagymát, fokhagymát és beleteszek mindent egy lábasba, a sóval, borssal, szegfűszeggel, babérlevéllel, cukorral, mustárral, ecettel együtt . Lassú tűzön sűrűre főzöm, majd össze-turmixolom és még egyszer átforralom, majd üvegbe töltöm.
A gyömbért összeturmixolom, majd szitán átszűröm, hogy a szálai fent akadjanak. Összeturmixolom az almát is a cukorral, a vaníliamagokkal (eredetileg nem kerültek bele a magok, csa...
Elkészítési idő:A hideg vízben tegyük fel főni a körtét és a gyömbért. Forraljuk fel, majd hagyjuk főni fedő alatt 20-25 percig. Tehetünk bele 1 teáskanál mézet fogyasztás előtt, mikor kicsit me...
Elkészítési idő:A gyömbért meghámozzuk, felkarikázzuk. A citromokat alaposan megsikáljuk. 3 db-nak vékonyan lehámozzuk a sárga héját. A lényeg, hogy minél kevesebb fehér rész jöjjön le. 3 db...
Elkészítési idő:A birsalmákat áttöröljük, a szárvégeket kivágjuk. A gyümölcsöt feldaraboljuk. A birset 1 liter vízben 1 óra hosszat főzzük. A birset a főzőlével együtt átpasszírozzuk. A kapott me...
Elkészítési idő: