25 dkg sima liszt
25 dkg rétes liszt
2.5 dkg porélesztő
2.7 dl tej
2-3 kávéskanál cukor
kakaó por (cukrozatlan)
1 teáskanál só
2 tojás sárgája
5-6 dkg olvasztott vaj
1 csomag vaníliás cukor
A kenyérsütő gép dagasztó programjával megdagasztottam a hozzávalókat, majd a püspök kenyér formát kivajaztam és beletettem átgyúrva és formázva a tésztát és kelesztettem. A sütőt előmelegítettem 180 fokra és 30-40 percig sütöttem.
A langyos tejben elkeverem a kristálycukrot, majd hozzáadom az élesztőt és felfuttatom. A lisztbe beleteszem a tojássárgáját, olajat, pici sót és a felfuttatott élesztős tejet. De...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet kimérem, hozzáadom a sót és a kakukkfüvet, majd a nagyobb darabokra szedett hideg vajjal morzsává morzsolom (késes robotgép aranyat ér). Végezetül hozzáadom a tejfölt, és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépben bedagasztjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük. Kézi dagasztásnál a szokásos módon járunk el, majd egy tálban letakarva (vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOldjuk fel az élesztőt langyos tejben és öntsük egy tálb a együtt a fele liszttel, cukorral, tojással, olajjal, csipet sóval és a reszelt citromhéjjal. Mixerben kis sebességgel ind...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű