25 dkg sima liszt
25 dkg rétes liszt
2.5 dkg porélesztő
2.7 dl tej
2-3 kávéskanál cukor
kakaó por (cukrozatlan)
1 teáskanál só
2 tojás sárgája
5-6 dkg olvasztott vaj
1 csomag vaníliás cukor
A kenyérsütő gép dagasztó programjával megdagasztottam a hozzávalókat, majd a püspök kenyér formát kivajaztam és beletettem átgyúrva és formázva a tésztát és kelesztettem. A sütőt előmelegítettem 180 fokra és 30-40 percig sütöttem.
1. A tésztához egy nagy tálba mérjük a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a citrom reszelt héját, a tojásokat és a vizet, és robotgéppel vagy kézzel összekeverjük, majd fokozat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA psylliumot a vízben elkeverjük. Félre tesszük, míg zselés állagúvá válik. A tejszínt meglangyosítjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük. Összekeverjük a psylliummal és a tejszínnel...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehézélesztőt felfuttatni a tejben az olajat elmorzsolni a liszttel és a többi anyaggal összedolgozni...jól kidagasztani....majd letakarva a duplájára keleszteni. majd kinyújtani a túró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kuglófformát vajazzunk, lisztezzünk ki alaposan, és vékonyan. Az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes