Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pudingos turós csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt, 2 dl langyos tej, 6 dkg puha margarin, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 7 dkg porcukor, reszelt citromhéj A töltelékhez : 25 dkg túró, 1 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg porcukor, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, reszelt citromhéj ( nem feltétlenül szükséges )

Elkészítés:


Elkészítés : Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat, és a puha margarint. A tésztát dolgozzuk össze, és meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 1 órát.

Közben készítsük el a tölteléket.

A pudingport keverjük simára a cukrokkal, és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre. Keverjük hozzá a megmosott, és lecsepegtetett mazsolát, majd a szitán áttört túrót.

Mikor megkelt a tésztánk nyújtsuk ki fél cm vastagságúra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel.

Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin süssük meg a 2 cm vastagságúra felvágott csigákat.

A tetejüket kenjük le felvert tojással.

Közepes hőfokú sütőben pár perc alatt megsülnek. Ne helyezzük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek. Ahhoz, hogy a csigák ne ragadjanak le használjunk jó minőségű sütőpapírt, vagy zsírozott lisztezett tepsin süssük.



20 - 22 db csiga lesz belőle.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Darázsfészek  Évi kedvence
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék
Darázsfészek Évi kedvence

A tésztához a vajat megolvasztjuk és meglangyosítjuk a lisztet meg 1 dl tejet: mindezt a mikrohullámú sütőben a legegyszerűbb elintézni. A vajat kihűtjük. A tejhez hozzáadunk egy c...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyes márványkuglóf
Meggyes márványkuglóf

A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A formát vékonyan kivajaztam és liszteztem. A puha vajat habosra kevertem, majd beleraktam nyírfaporcukrot, citromhéjat és tovább habosítottam. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húsvéti kalács Limarától....
Húsvéti kalács Limarától....

Dagasztás, kelesztés után a fonás következik saját belátásunk szerint fomázunk/lehet 3-as,4-es,6-os fonás/Fonás után 2x lekenjük az egész tojással,hogy szép fényes legyen.Közben 2x...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelesztés nélküli kakaós kalács
Kelesztés nélküli kakaós kalács

Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk, a többi tejben feloldjuk a maradék cukrot. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, hályagosra dagasztjuk, laza rétestészta je...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk