Családireceptkönyv.hu

Pudingos turós csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt, 2 dl langyos tej, 6 dkg puha margarin, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 7 dkg porcukor, reszelt citromhéj A töltelékhez : 25 dkg túró, 1 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg porcukor, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, reszelt citromhéj ( nem feltétlenül szükséges )

Elkészítés:


Elkészítés : Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat, és a puha margarint. A tésztát dolgozzuk össze, és meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 1 órát.

Közben készítsük el a tölteléket.

A pudingport keverjük simára a cukrokkal, és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre. Keverjük hozzá a megmosott, és lecsepegtetett mazsolát, majd a szitán áttört túrót.

Mikor megkelt a tésztánk nyújtsuk ki fél cm vastagságúra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel.

Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin süssük meg a 2 cm vastagságúra felvágott csigákat.

A tetejüket kenjük le felvert tojással.

Közepes hőfokú sütőben pár perc alatt megsülnek. Ne helyezzük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek. Ahhoz, hogy a csigák ne ragadjanak le használjunk jó minőségű sütőpapírt, vagy zsírozott lisztezett tepsin süssük.



20 - 22 db csiga lesz belőle.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
141. Héveknédli bableveshez
141. Héveknédli bableveshez

A hozzávalókból lágyabb kelt tésztát dagasztunk, amelyet egy órán át kelni hagyunk. A tésztát 4 részre vágjuk. Minden egyes darabot téglalappá nyújtunk. Olvasztott zsírral megke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gonda
Kalács- libazsíros
Kalács- libazsíros

A tejet melegítsd meg (ne forróra),keverd bele a hozzávalókat a liszt kivételével, majd alaposan keverd ki a masszát! Végül add hozzá a lisztet is, és gyúrd össze! FONTOS: nem k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Csíkos és zebra kalács
Csíkos és zebra kalács

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kis cukrot és felfuttatjuk. A keverőtálba tesszük a lisztet, cukrot, olvasztott margarint, a joghurtban elkevert tojást, csipe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
142. Ízesbukta
142. Ízesbukta

Tej,tojássárga,margarin,cukor,só,élesztő és lisztből kelt tésztát dagasztunk. A megkelt tésztát lisztezett nyújtótáblára öntjük,és 1 cm vastagra nyújtjuk. 8-10 cm-es négyszögekre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk