Andi néni túrós buktája
7o dkg lisztet beleteszek egy nagy talba....raszórok 1 evőkanal sot...2dl étolajat..közepebe öntök 5dl meleg tejet...belemorzsolok 5dkg elesztőt..4 evokanal cukrot...majd az egeszre rareszelek 1 egesz citrom reszelt héját.
Megkelesztem az elesztot...majd bedagasztom. Nokedli allagu a teszta...ne ilyedjetek meg...csak gyurjatok....szepen elvalik a tal falatol...sajnos egybe nem engedi a telo feltenni a fotokat..de kulon felteszem.
1 orat meleg helyen kelesztettem...4x megkel.
Kisodrom....de ha jo a tesztatok...kezzel is kilehet nyujtani.
Töltelék....nekem 1.5kg turom volt...attortem...1o dkg mazsola...1 citrom reszelt héja...izles szerint cukor...kezzel osszedolgoztam. 1 kg turo eleg ehhez az adag tesztahoz.
Felkockaztam tesztat...megtoltottem..lekentem tojassal...sutottem. mikor megsult..még forron megkentem cukorsziruppal..majd megszortam porcukorral.
A cukorszirup....2 evokanal cukor es annyi meleg viz poharba hogy ellepje.
Először a pudingot kell megfőzni és még melegen belekavarni a túrót. Miközben a massza hűl, többször keverjük meg. Keverőtálba tesszük a tészta hozzávalóit, és sima tésztává da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat tálba rakjuk, és szép sima tésztának kidagasztjuk. Rögtön kitesszük nyújtódeszkára, és három részre osztjuk. Két egyforma és egy kicsivel nagyobb gombócot formázunk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tartalom a Cafeblog kizarolagos szerzoi jogi tulajdonaban all, ezert kertek a torleset.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet mélyebb tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt, környezetéből csak annyi lisztet keverünk hozzá fakaná...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű