Családireceptkönyv.hu

Turós bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Andi néni túrós buktája
7o dkg lisztet beleteszek egy nagy talba....raszórok 1 evőkanal sot...2dl étolajat..közepebe öntök 5dl meleg tejet...belemorzsolok 5dkg elesztőt..4 evokanal cukrot...majd az egeszre rareszelek 1 egesz citrom reszelt héját.

Elkészítés:


Megkelesztem az elesztot...majd bedagasztom. Nokedli allagu a teszta...ne ilyedjetek meg...csak gyurjatok....szepen elvalik a tal falatol...sajnos egybe nem engedi a telo feltenni a fotokat..de kulon felteszem.
1 orat meleg helyen kelesztettem...4x megkel.
Kisodrom....de ha jo a tesztatok...kezzel is kilehet nyujtani.
Töltelék....nekem 1.5kg turom volt...attortem...1o dkg mazsola...1 citrom reszelt héja...izles szerint cukor...kezzel osszedolgoztam. 1 kg turo eleg ehhez az adag tesztahoz.
Felkockaztam tesztat...megtoltottem..lekentem tojassal...sutottem. mikor megsult..még forron megkentem cukorsziruppal..majd megszortam porcukorral.
A cukorszirup....2 evokanal cukor es annyi meleg viz poharba hogy ellepje.

Turós bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nyuszikalács
Nyuszikalács

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, első kelés után formázhatjuk, majd második kelés után megsütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kakaós foszlós kalács,
Kakaós foszlós kalács,

A tésztát mikor össze dolgoztuk jól, akkor 30 percre félre tesszük kelni . Amikor duplájára nőtt elvágjuk 6 egyenlő részre ki nyújtjuk és megkenjük a masszával feltekerjük és meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekváros Aranygaluska
Szilvalekváros Aranygaluska

-a langyos tejbe beletesszük a kristálycukrot + az élesztőt és megfutattjuk -a lisztet átszitáljuk hozzáadjuk a tojások sárgáját +a sót+ a megkelt élesztőt + citrom reszelt héját+...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Húsos pirog
Húsos pirog

A töltelékkel kezdem, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A vajat megolvasztom, majd a finomra vágott hagymát puhára párolom rajta. Hozzáadom a húst és nagy lángon fehéredésig süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk