1 csipet só
75 dkg túró
1 db citrom reszelt héja
20 dkg liszt
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
20 dkg porcukor
15 dkg margarin
3 db tojás
2 evőkanál SZERENCSI Kakaópor
3 evőkanál NESQUIK Szirup
1 tasak vaníliás pudingpor
A sütőporral és az 1 evőkanál Szerencsi kakaóporral összekevert lisztet keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a robotgép gyúrópálcájával simára keverjük.
Vajjal kikent koszorú sütőformába tesszük a tésztát és mindkét oldalon 3-4 cm-es peremet alakítunk ki.
A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, majd robotgép segítségével a túrót a cukorral, a pudingporral, a tojással és a citromhéjjal jól elkeverjük, végül belekeverjük a margarint.
A krém 2/3-át a tésztára öntjük, a maradék 1/3 krémbe belekeverjük az 1 evőkanál Szerencsi kakaóport, a világos töltelékre öntjük és utána villával összekeverjük. Ne homogénre, csak keveredjenek a színek egy kicsit.
A sütőformát az előmelegített sütő alsó részébe tesszük és a tésztát 170 fokon, légkeveréses sütő esetében 150 fokon kb. 60 percig sütjük.
15 percig a kikapcsolt sütőben pihentetjük, majd a formában hagyva, rácson kihűtjük.
Tálalás előtt meglocsoljuk Nesquik sziruppal a sütemény tetejét.
A tésztát dagasztom, duplájára kelesztem, utána 3-5 mm vékonyra nyújtom. Megkenem olvasztott vajjal, megszórom bőven kakaó-porcukor keverékével. Feltekerem, két ujjnyi széles k...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem és addig dagasztom, amíg a tészta el nem válik a tál falától. A tészta inkább lágy legyen mint kemény. Duplájára kell keleszteni . Közben a vajat é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd 3 kb egyforma csíkra vágni, megszórni a fahájjal és a cukorral. A csíkokat egyesével összesodorni, majd összefonni és vajas-...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes