1 csokor petrezselyem
1 db leveskocka (zöldség)
1 db vöröshagyma
1 db fokhagyma
pirospaprika, só, bors
olaj
víz
kenőmájas
1 db tojás
gríz
A petrezselmyet az olajon megdinsztelem, megszórom pirospaprikával és borssal, felöntöm vízzel, majd beledobom a leveskockát, a hagymát és a fokhagymát egészben.
A kenőmájasból a tojással, grízzel galuskát készítek és amikor a leves felforr beleszaggatom a májas grízgaluskát és készre főzöm. (A galuskát nem kell fúszerezni, mert a kenőmájas fúszerezve van)
Ezeket ujjnyi vastagságúra feldaraboljuk és olajban vagy zsírban megpároljuk, majd 1 - 1,5 liter vízzel felengedjük. 1 db csirkemellet csíkokra vágunk, beletesszük, valamint tes...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűKét egész, tisztítatlan fej fokhagymát megszórunk egy kis sóval, meglocsolunk olívaolajjal, és szorosan alufóliába becsomagoljuk őket. 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk kb. 20...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeshagymát vajon megpárol, felönt fehérborral, hozzáad felkockázott sütőtök plusz burgonya, felönt alaplé (max amíg ellepi), puhára főz, zsályát, mézet bedob, összeturmixol, tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkésőbb
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes