....1.5-2 kg orjacsont(karaj csont,min egy kis hús is van)leves zöldség,bors só.ételízesítő
az orja csontokat fel teszem főni,mikor teljesen fel habzott le öntőm róla a levet,és hideg vízben jól át mosom.tiszta fazékban újra fel teszem a zöldségekkel együtt.ha lenne rajta még hab le szedem,és bele teszem a fűszereket,nagyon lassan főzöm,mikor a csontról le válik a hús.le zárom a lángot alatta meg várom még minden le ülepszik.szűrőn keresztül merő kanállal át merem egy másik edénybe,(nem öntőm,azzal össze törném a levest)a le szűrt levesből ki szedek annyit miben a tésztát meg főzöm.színe világos de az íze nagyon finom.
A húst, a bacont és a káposztát vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket vékonyan karikázzuk le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. Egy fazékba hevítsük fel az o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megolvasztott zsiradékban, fedő alatt, üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, és a kockára vágott húst megforgatva rajta, mellédobjuk a zö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a vajon puhára főzzük. Majd a lereszelt sárgarépát (nagy lyukú sajtreszelővel reszelve) hozzá adjuk, megsózzuk, delikáttal megszórjuk, pároljuk. A répáho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy 3 literes edénybe 3 evőkanál lisztet és 3 evőkanál olajat teszünk, majd közepes lángon világosbarnára pirítjuk 2. A tűzről levéve hozzáadunk 2 teáskanál pirospaprikát és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű