3 dl hosszúszemű rizs
1-2 evőkanál olaj
6 dl forró víz
30 dkg zöldborsó, lehet fagyasztott
1 nagy csokor petrezselyem, finomra vágva
1 kisebb vöröshagyma, finomra vágva
só
bors
A rizibizihez forró zsiradékon a fagyasztott zöldborsót megdinsztelem, majd hozzáadom a rizst, és állandó keveréssel a rizst is felhevítem. Beleadom a vöröshagymát, kicsit együtt dinsztelem, és felengedem a forró vízzel. Sózom, borsozom, lassú tűzön készre párolom. A petrezselymet a végén adom hozzá.
Megtisztítjuk a kelbimbókat, megmossuk, majd forró, sós vízben kb. 15 percen keresztül "roppanósra" megpároljuk. A sós vízben hagyjuk egy darabig állni, majd szűrőbe borítva hideg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű?A nokedlihez összekeverjük a tojásokat 150 ml vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót. ?Forrásban lévő vízbe szaggatjuk. ?Ha feljöttek a víz felszínére, elkészü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Jó nagy hagymafejet 1 centi vastag karikákra szeletelek, vigyázva, ne essen szét, besózom, kicsit hagyom a sóban állni, utána liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmostam,végeiket levágtam és feldaraboltam. Egy serpenyőben kókuszolajon elkezdtem megpárolni, fűszereztem, lefedtem és hagytam puhulni.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű