3 dl hosszúszemű rizs
1-2 evőkanál olaj
6 dl forró víz
30 dkg zöldborsó, lehet fagyasztott
1 nagy csokor petrezselyem, finomra vágva
1 kisebb vöröshagyma, finomra vágva
só
bors
A rizibizihez forró zsiradékon a fagyasztott zöldborsót megdinsztelem, majd hozzáadom a rizst, és állandó keveréssel a rizst is felhevítem. Beleadom a vöröshagymát, kicsit együtt dinsztelem, és felengedem a forró vízzel. Sózom, borsozom, lassú tűzön készre párolom. A petrezselymet a végén adom hozzá.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A hagymák tetejét és alját vágjuk le, de ne pucoljuk meg őket, hagyjuk rajtuk a héjukat. Tegyük őket sorban egy jénaiba vagy sütőtálba. Loc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMiután a burgonyát meghámoztuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a hozzávalókat. A szokásos módon serpenyőben vagy kiolajozott tepsiben pirosra sütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA fűszereket összekeverem, majd a lecsepegtetett karfiollal és az olajjal összeforgatom. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráhalmozom a fűszeres karfiolrózsákat és 180 fokra előm...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézTökéletes rizs – Gordon Ramsay módszere szerint (videó) A videón Gordon Ramsay basmati rizst készít. Kimér 400g basmati rizst, szűrőbe teszi, majd folyó víz alatt, hideg vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű