35 dkg liszt . Használj réteslisztet.
4 tojás
kevés víz
só
2 fajta
50 dkg liszt
3 tojás
2 dl víz
2 dl tartós tej
só
Az összetevőkből készíts laza szerkezetű tésztát.
Forrásban lévő sós vízbe szaggasd a nokedlit, amikor feljön a víz tetejére, szűrőkanállal szedd ki. Hideg vízzel öblítsd le, így szép pörgős galuskát kapsz.
2 variáció
Tedd fel a vizet sóval forrni..Dolgozd össze a hozzávalókat. Ha felforrt a víz, szaggasd bele a nokedlit. Amint feljön a víz tetejére a nokedli, szűrd le. A lecsöpögtetett nokedlit forgasd össze kevés olajjal, így nem ragad össze.
1. A szaggatót használat előtt öblítsd le hideg vízzel. (Szabó Vali)
2. Szaggasd késsel, vágódeszkáról. (Szikora Éva)
3. Érdemes legalább 1 kg lisztből készíteni, úgyis elfogy. (Turbucz Emília)
4. Kevesebb lisztből, mindig frissen kell készíteni. (Boros Valéria)
5. Olajozd be a szaggatót használat előtt. (Rátkainé Kukk Erzsébet)
4. Kevesebb lisztből, mindig frissen kell készíteni. (Boros Valéria)
5. Olajozd be a szaggatót használat előtt. (Rátkainé Kukk Erzsébet)
6. Használj rétes lisztet
7. Keverd fele-fel arányban a rétes-, illetve a finomlisztet. (Rátkainé Kukk Erzsébet)
8. Sima liszthez keverj 1 evőkanál búzadarát. (Major Erzsébet)
9. A kiszaggatott nokedlit kevés olajon keverd át, hogy ne ragadjon. (Szűcs Judit)
10. Elég csak hideg vízzel leöblíteni és teflon serpenyőben átmelegíteni a kiszaggatott galuskát
.
Nem eszi a gyereked a zöldséget?
A nokedlitészta kiválóan alkalmas arra, hogy spenótot, sárgarépát rejts el benne.
A színes galuska egy kis reszelt sajttal, vagy tejföllel pillanatok alatt eltűnik a tányérról!
Elkészíthető cukkiniből, édesburgonyából, sütőtökből, patisszonból, paszternákból, ki mit szeret. Én most répát és petrezselyemgyökeret gyalultam le, mert az volt kéznél. Nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, nyers karfiol rózsákat rakd bele egy aprítógépbe és apró, rizsszerű darabkákra aprítsd össze. Majd az egészet 2 ek. kókuszolajon párold meg, kicsit le is fedheted míg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magas falú lábosban, olajon a rizst megpirítjuk, de ügyeljünk rá hogy ne kezdjen barnulni. Felöntjük a rizst az előre felforralt vízzel, megsózzuk, és 1 percig forraljuk. Rás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű