35 dkg liszt . Használj réteslisztet.
4 tojás
kevés víz
só
2 fajta
50 dkg liszt
3 tojás
2 dl víz
2 dl tartós tej
só
Az összetevőkből készíts laza szerkezetű tésztát.
Forrásban lévő sós vízbe szaggasd a nokedlit, amikor feljön a víz tetejére, szűrőkanállal szedd ki. Hideg vízzel öblítsd le, így szép pörgős galuskát kapsz.
2 variáció
Tedd fel a vizet sóval forrni..Dolgozd össze a hozzávalókat. Ha felforrt a víz, szaggasd bele a nokedlit. Amint feljön a víz tetejére a nokedli, szűrd le. A lecsöpögtetett nokedlit forgasd össze kevés olajjal, így nem ragad össze.
1. A szaggatót használat előtt öblítsd le hideg vízzel. (Szabó Vali)
2. Szaggasd késsel, vágódeszkáról. (Szikora Éva)
3. Érdemes legalább 1 kg lisztből készíteni, úgyis elfogy. (Turbucz Emília)
4. Kevesebb lisztből, mindig frissen kell készíteni. (Boros Valéria)
5. Olajozd be a szaggatót használat előtt. (Rátkainé Kukk Erzsébet)
4. Kevesebb lisztből, mindig frissen kell készíteni. (Boros Valéria)
5. Olajozd be a szaggatót használat előtt. (Rátkainé Kukk Erzsébet)
6. Használj rétes lisztet
7. Keverd fele-fel arányban a rétes-, illetve a finomlisztet. (Rátkainé Kukk Erzsébet)
8. Sima liszthez keverj 1 evőkanál búzadarát. (Major Erzsébet)
9. A kiszaggatott nokedlit kevés olajon keverd át, hogy ne ragadjon. (Szűcs Judit)
10. Elég csak hideg vízzel leöblíteni és teflon serpenyőben átmelegíteni a kiszaggatott galuskát
.
Nem eszi a gyereked a zöldséget?
A nokedlitészta kiválóan alkalmas arra, hogy spenótot, sárgarépát rejts el benne.
A színes galuska egy kis reszelt sajttal, vagy tejföllel pillanatok alatt eltűnik a tányérról!
Készítsd elő az összes hozzávalót. Vedd elő a rizst, a borsót és a fűszereket, vágd fel hosszú csíkokra a répát, először negyedbe majd fél cm-es szeletekbe a hagymát, egészen aprór...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. Mossuk meg a kölest és kb. 1,5x mennyiségű, vagy kevesebb sós vízzel főzzük addig, amíg megpuhul (kb. 15 perc). 2. Amíg hűl, vágjuk össze a többi hozzávalót. 3. Ha nagyjából k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNem nagyon lesz bonyolult feladatod, ha van egy krumpli hámozód, már nyert ügyed van. Pucold meg a krumplikat, vágd egységes méretű kockákra, majd enyhén sós vízben főzd őket puhár...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit sós vízbe teszem, ledörzsölöm, vagy lekapargatom a héját, megmosom. Egy kevés vajon, olajon felteszem , kicsi lánggal párolom, fedő alatt a saját levében, amíg megpuhul....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű