Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Galuska


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt . Használj réteslisztet.
4 tojás
kevés víz


2 fajta

50 dkg liszt
3 tojás
2 dl víz
2 dl tartós tej

Elkészítés:


Az összetevőkből készíts laza szerkezetű tésztát.
Forrásban lévő sós vízbe szaggasd a nokedlit, amikor feljön a víz tetejére, szűrőkanállal szedd ki. Hideg vízzel öblítsd le, így szép pörgős galuskát kapsz.
2 variáció
Tedd fel a vizet sóval forrni..Dolgozd össze a hozzávalókat. Ha felforrt a víz, szaggasd bele a nokedlit. Amint feljön a víz tetejére a nokedli, szűrd le. A lecsöpögtetett nokedlit forgasd össze kevés olajjal, így nem ragad össze.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. A szaggatót használat előtt öblítsd le hideg vízzel. (Szabó Vali)

2. Szaggasd késsel, vágódeszkáról. (Szikora Éva)

3. Érdemes legalább 1 kg lisztből készíteni, úgyis elfogy. (Turbucz Emília)

4. Kevesebb lisztből, mindig frissen kell készíteni. (Boros Valéria)

5. Olajozd be a szaggatót használat előtt. (Rátkainé Kukk Erzsébet)

4. Kevesebb lisztből, mindig frissen kell készíteni. (Boros Valéria)

5. Olajozd be a szaggatót használat előtt. (Rátkainé Kukk Erzsébet)

6. Használj rétes lisztet

7. Keverd fele-fel arányban a rétes-, illetve a finomlisztet. (Rátkainé Kukk Erzsébet)

8. Sima liszthez keverj 1 evőkanál búzadarát. (Major Erzsébet)

9. A kiszaggatott nokedlit kevés olajon keverd át, hogy ne ragadjon. (Szűcs Judit)

10. Elég csak hideg vízzel leöblíteni és teflon serpenyőben átmelegíteni a kiszaggatott galuskát
.
Nem eszi a gyereked a zöldséget?
A nokedlitészta kiválóan alkalmas arra, hogy spenótot, sárgarépát rejts el benne.
A színes galuska egy kis reszelt sajttal, vagy tejföllel pillanatok alatt eltűnik a tányérról!

Galuska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsófia
Zöldborsópüré
Zöldborsópüré

1. Egy lábasban olajat forrósítunk, hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott petrezselymet, kevés bazsalikomot és a reszelt fokhagymát, néhány percig kavargatva pároljuk. 2. Felö...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkini lepény recept
Cukkini lepény recept

Lereszeljük a cukkinit egy tálba és megsózzuk, majd 10 percre félrerakjuk. A sótól levet fog engedni, amit 10 perc után leszűrünk/kinyomkodjuk kicsit a reszelt cukkinit. A reszelt...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsópüré
Zöldborsópüré

1. Ha friss zöldborsót használsz, akkor főzd 10 perc alatt félpuhára sós-cukros vízben. A fagyasztott 2 perc alatt elkészül. Csöpögtesd le, jó hideg vízben hűtsd, majd újra csöpögt...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
HAGYMÁS KRUMPLI KOLBÁSSZAL
HAGYMÁS KRUMPLI KOLBÁSSZAL

A krumplit megfozzuk héjában Hulni tesszuk A hagymat apro kockakra vagjuk,es keves olajon,vagy zsiron, aranysargara piritjuk Ekkor,egy kis vizzel (kb. 1/2 dl ) felontjuk,es hozz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk