menu

Családireceptkönyv.hu

Rizses-gombás zúza


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Fél kg zúza,
20 dkg rizs,
5 dkg sajt,
10 dkg gomba,
10 dkg zsír,
egy fej hagyma,
egy nagy csomó petrezselyem zöld,
fél szerecsendió,
1-1 csapott mokkás kanál törött fehér- és fekete bors

Elkészítés:


A zsíron üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, ráteszem a hosszúkás csíkokra vágott zúzát és a felszeletelt gombát (ha szegfűgomba, akkor egészben).
Megpárolom, hozzáadom a rizs kétszeresének megfelelő vízmennyiséget és még 1 decit. Beleteszem a fekete borsot, a szerecsendiót és kuktában 18 percig főzöm.
Kinyitom a kuktát, beleteszem a rizst, megsózom és további 12 percig főzöm.
Tűzálló tálba teszem, megszórom fehér borssal, reszelt sajttal és 5 percre a sütőbe teszem.

Rizses-gombás zúza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Tepsis rakott karaj
Tepsis rakott karaj

Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal. Mindenki ízlése szerint fűszerezze. (én Gyrososan fűszereztem) Nagyon jó a bolti Gyros fűszerkeverék i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabi
Krumplis tészta
Krumplis tészta

A burgonyát sós vízben megfőzzük, ha megfőtt leszűrjük, hagyjuk kihűlni. 1 fej vöröshagymát megtisztítunk, apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a sót és a fűszerpa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar NADEVOS KÁPOSZTA.
NADEVOS KÁPOSZTA.

A KÁPOSZTÁBA KÉT HÁROM SZEGFŰ SZEGET

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ragus omlett
Ragus omlett

Először a ragut készítjük el a hozzávalókból. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk, a többi hozzávalókat hozzáadjuk és készre sütjük. A tojásokat a tejjel, sóval, lisztt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk