menu

Családireceptkönyv.hu

Tarhonyás hús krumplival


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



80 dkg sertéshús, comb v. lapocka
10 dkg füstölt szalonna
50 dkg tarhonya
4 közepes burgonya
2 nagyobb vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyna
1 db paprika, 1 db paradicsom
só, bors, pirospaprika
olaj

Elkészítés:


Felkockázom a szalonnát és kuktában kisütöm a zsírját, rádobom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot és egy kicsit megpirítom. Majd rádobom a szintén kockára vágott húst, átkeverem, megszórom pirospaprikával, sóval, borssal és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Lezárom a kuktát és félpuhára párolom, hozzádobom az apró kockára vágott burgonyát és készre főzöm. A tarhonyát kevés olajon megpirítom, sózom. A készre főzött pörköltre rádobom a tarhonyát, megnézem, hogy mennyi pörkölt lé maradt, majd annyi vizet öntök hozzá, amennyi szükséges a tarhonya megpuhulásához, általában egy 2 dl-s pohárral szoktam felönteni. Lezárom a kuktát és az első jelzés (szusszanás) után lekapcsolom a gázt, és hagyom puhulni.

Tarhonyás hús krumplival

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csikós tokány
Csikós tokány

Felcsíkozzuk a húst és kevès olajon megpirítjuk a vöröshagymát, fokhagymàt. Ha már szép üvegesre pirult, akkor jöhet rá a hús. Fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk a pirospapriká...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Békési rakott hús - OK
Comb - Békési rakott hús - OK

1. A húst megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, és olajban kisütjük. 2. Ezután a felszeletelt szalonnát egy jénaiba tesszük, rárakjuk a hússzeleteket, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Bagolyvári sertésflekken
Tarja - Bagolyvári sertésflekken

1. A sertéstarjákat bedörzsöljük az összepréselt fokhagymával, sóval, borssal és a paprikakrémmel. 2. A kolbászt felkarikázzuk (a héja nélkül) és olajon megpirítjuk. 3. Ekk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bory mama
Részeges vilmossal rakott kéksajtos karaj recept
Részeges vilmossal rakott kéksajtos karaj recept

A húsokat sózom, borsozom. Kevés olíva olajat löttyintek egy serpenyőbe, ahol a karajt elősütöm. Kisebb fehér kérget adok neki, hogy a pórusokat összehúzzam, így a lényeg a hús bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk