80 dkg sertéshús, comb v. lapocka
10 dkg füstölt szalonna
50 dkg tarhonya
4 közepes burgonya
2 nagyobb vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyna
1 db paprika, 1 db paradicsom
só, bors, pirospaprika
olaj
Felkockázom a szalonnát és kuktában kisütöm a zsírját, rádobom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot és egy kicsit megpirítom. Majd rádobom a szintén kockára vágott húst, átkeverem, megszórom pirospaprikával, sóval, borssal és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Lezárom a kuktát és félpuhára párolom, hozzádobom az apró kockára vágott burgonyát és készre főzöm. A tarhonyát kevés olajon megpirítom, sózom. A készre főzött pörköltre rádobom a tarhonyát, megnézem, hogy mennyi pörkölt lé maradt, majd annyi vizet öntök hozzá, amennyi szükséges a tarhonya megpuhulásához, általában egy 2 dl-s pohárral szoktam felönteni. Lezárom a kuktát és az első jelzés (szusszanás) után lekapcsolom a gázt, és hagyom puhulni.
A cigánypecsenye elkészítéséhez először kikeverjük a pácot: egy tálba öntjük az olajat, beletesszük az áttört fokhagyma felét, hozzáadjuk a fűszerpaprika felét, majd megsózzuk, meg...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA bőrös császárhúst formázzuk és éles késsel a bőrt átvágva, beirdaljuk, ahogy a videón is látszik. A hús bőrös felét alaposan bedörzsöljük sóval , úgy, hogy a bevágott részekbe i...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst feldaraboljuk és 1 fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül), sóval és szemes borssal ízesített vízben körülbelül 1 órán át főzzük. A kechupot, az őrölt borsot, a mézet,...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű