80 dkg sertéshús, comb v. lapocka
10 dkg füstölt szalonna
50 dkg tarhonya
4 közepes burgonya
2 nagyobb vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyna
1 db paprika, 1 db paradicsom
só, bors, pirospaprika
olaj
Felkockázom a szalonnát és kuktában kisütöm a zsírját, rádobom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot és egy kicsit megpirítom. Majd rádobom a szintén kockára vágott húst, átkeverem, megszórom pirospaprikával, sóval, borssal és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Lezárom a kuktát és félpuhára párolom, hozzádobom az apró kockára vágott burgonyát és készre főzöm. A tarhonyát kevés olajon megpirítom, sózom. A készre főzött pörköltre rádobom a tarhonyát, megnézem, hogy mennyi pörkölt lé maradt, majd annyi vizet öntök hozzá, amennyi szükséges a tarhonya megpuhulásához, általában egy 2 dl-s pohárral szoktam felönteni. Lezárom a kuktát és az első jelzés (szusszanás) után lekapcsolom a gázt, és hagyom puhulni.
A nyers malaccsászárt sóval bedörzsöljük. A hagymákat és a zöldségeket megtisztítjuk, darabokra vágjuk. Egy sütőedényt zsírral kikenünk, szétterítjük benne a zöldségeket, rátesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Veszünk egy szép kiállású császárt göngyölve. 2. Megpucolunk egy fej fokhagymát, melyet jó mélyen a két oldaláról beletömködünk. 3. Besózzuk, ételízesítjük, borsozzuk. Hag...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hagymát tisztítsuk meg, a paradicsomot mossuk meg, majd szeleteljük fel vékony karikára. 2. A sajtot vágjuk fel hosszú, vékony csíkokra. 3. A fokhagymát tisztítsuk meg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPreheat oven to 300 degrees f. (150C) Peel off tough membrane that covers the bony side of the ribs. Mix together the sugar and spices to make the rub. Apply rub to ribs on all...
Elkészítési idő: 3 ora 15 perc Nehézség: Könnyű