50 dkg darált hús
25 dkg spagetti
1 fej hagyma
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
só, bors
zsemlemorzsa
petrezselyem
1 doboz tejföl
liszt
őrölt szerecsendió, só, bors
olaj
A darált húshoz hozzáadom a tojást, sót, borsot, zsemlemorzsát (annyit, hogy jól formázható legyen), zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet és kis golyókat formázok belőle, amit kevés olajon elősütök. Amikor a húsgolyók kisültek, kiszedem őket és a visszamaradt olajon az apró kockára vágott hagymát megpirítom, megszórom liszttel és azzal is tovább pirítom, majd hozzákeverem a tejfölt és sűrű mártássá forralom, amit sózok, borsozok és szerecsendióval izeítem (ha kell egy kis vízzel higítom). A tésztát sós vízben kifőzöm.
A marha alaplét feltesszük forrni és beleöntjük a zöldbabot. Forrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük, de a levet meghagyjuk. A húsokat ledaráljuk. A rizst egy kanál...
Elkészítési idő:A zöldségeket előkészítjük és feldaraboljuk. A hagymát megpirítjuk, majd ezen megpároljuk a zöldségeket. Elkészítjük a szószt: sajtot reszelünk, a tejfölt és a tojást összekeverjük...
Elkészítési idő:A szalonnát kockázzuk, zsírjára sütjük, majd a fél karikára vágott vöröshagymát, a nagyobb darabokra aprított fokhagymát hozzáadjuk, és addig pirítjuk, míg üveges nem lesz. Ekkor...
Elkészítési idő: