Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tepsis krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:





15 dkg füstölt szalonna
6 szem krumpli
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
maradék rizi-bizi
petrezselyem
só, bors, pirospaprika

Elkészítés:


A krumplit hasábra vágom, a vöröshagymát elnegyedelem, apróra vágom a fokhagymát is, a zöldpaprikát is csíkokra vágom. A szalonnát szintén metéltre vágom, a rizi-bizit is hozzáadom és egy tepsiben összeforgatom az összes hozzávalót egy kevés olajjal, sóval, borssal, pirospaprikával. Alufóliával lefedem a tepsit és beteszem a sütőbe 200 fokon, kb. 20 percre, utána leveszem az alufóliát és piros-ropogósra sütöm. A tetejét megszórom apróra vágott petrezselyemmel. Salátával, kovászos uborkával tálalom, de egy szelet finom kenyérrel is finom lesz.

Tepsis krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsos-zöldséges kuszkusz
Húsos-zöldséges kuszkusz

A húst kockára vágjuk és egy kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kb 1 ek harissával és egy kevés római köménnyel. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje é...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabi
Mákos guba
Mákos guba

A tejet mákot,tojássárgáját,porcukrot,vaniliás cukrot ée a citromhéjat összekeverjük ebbe belerakjuk a kiflit Kicsit várunk hogy jól beszívja Az egészet egy tepsibe rakjk a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Esterházy csirkeragu
Avatar Viktória Kedvelnék
Esterházy csirkeragu

Előző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a mustárral, borssal, a babérral, az olajjal, valamint a borral. Zárható dobozban egy éjszakán át a hűtőben pácoljuk. Másn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Andalúz rizottó
Andalúz rizottó

Az olívaolajon a fokhagymát a tört csilivel megpirítom, hozzáadom a fűszerpaprikát, majd a hagymát. Szükség szerint kicsit öntök hozzá az alapléből. Miután a hagyma megpirult hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk