4 db zöldpaprika
3 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
só, bors, pirospaprika
erős paprika (ízlés szerint)
olaj
A tepsibe rakom az apró kockára vágott szalonnát, a felszeletelt hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot. Megsózom, borsozom, pirospaprikával megszórom, olajjal megöntözöm és az egészet összekeverem, 200 fokra előmelegített sütőben, 25 percet sütöm. Friss kenyérrel tálalom.
A rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomos húsgombóc elkészítéséhez a megtisztított, felaprított hagymát a darált húshoz keverjük. Hozzáadjuk a rizst és a tojást, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felszeleteljük és kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt húst is. Amikor félig megpirult, a gombát is belekeverjük, majd egy kisebb tepsibe öntjük. A toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsi alját beterítem a baconnel és öt perc alatt ropogósra sütöm. A karfiolt vágjuk negyedekre, tegyük fazékba egy csipet sóval. A makarónit is öntsük hozzá és főzzük meg együ...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű