1 csomag Éléskamra lángos lisztkeverék, pontosan a csomagoláson lévő recept alapján elkészítve, pihentetve
egy kis liszt a sodráshoz (gm, paleos)
kb 1 marok medvehagyma felaprítva
kb 3ek spenótpüré a fagyról kiolvasztva
1 nagy fokhagyma felaprítva
só, rozmaring, kacsazsír (kókuszzsír, mangalica, vagy paleolaj)
1/2 lime leve, elhagyható
1-1 drb parmezán, cheddar ízlés szerint
ropogós pirított szalonna , parmezán darabkák a tálaláshoz
A pihentetett tésztát kb 13 darabra osztjuk, rudakat sodrunk belőle, egyforma darabokra felvágjuk. Villa segítségével csíkos mintákat nyomkodunk a darabkákba egyenként. Gyorsan megy! Ezután forrásban levő vízben kifőzzük mint a nokedlit.
Serpenyőben a zsiradékot felhevítjük, beledobjuk a rozmaringot és a fokhagymát. Kicsit lepirítjuk, mikor már jól illatozik, beletesszük a spenótot és a medvehagymát is. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a gnocchikat. Összekeverjük, reszelünk rá parmezánt vagy cheddart, vagy mindkettőt. Átforgatjuk és tálalhatunk. A szalonnát és egy kis parmezánt a tetejére szórunk.
Lereszeljük nagylyukú reszelőn a krumplit, annyi lisztet teszünk bele, amennyit felvesz + tojás, só, bors. Tepsi alját kivajazzuk, belenyomkodjuk a tésztát. Vöröshagymát nagyobb da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként a lereszelt burgonyához fokozatosan adagoljuk a finomlisztet. A megtisztított fokhagyma gerezdeket átpasszírozzuk egy fokhagymanyomón, majd hozzáadjuk a burgonyához....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA krumplit vágjuk hasábokra vagy kockákra ízlés szerint. A paprikát is kockázzuk fel, a hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát is. A citromot vágjuk négyfelé. A megtisztított csirkem...
Elkészítési idő: 20+50 perc Nehézség: Könnyű1. Ez az isteni, amolyan család kedvence-étel szerintem akkor a legfinomabb, ha römertopfban készül. És mivel ez a szép és praktikus edény nagyon kényes, célszerű sütés előtt fél n...
Elkészítési idő: kb 3 óra Nehézség: Közepes