50 dkg csirkemáj
50 dkg gomba
2 vöröshagyma
1 dl fehérbor
1-2 evőkanál liszt
1 teáskanál majoránna
2 evőkanál olaj
2 babérlevél
1 teáskanál ételízesítő
őrölt bors
só
A csirkemájat mosd meg, és töröld szárazra. Nagyságtól függően vágd három-négy részre, az inas, eres részeket pedig távolítsd el. Így nem pattog majd sütés közben. A vöröshagymát pucold meg, vágd félbe, és vékonyan szeleteld fel. A gombát mosd meg, alaposan csepegtesd le, és tetszés szerint vágd fel. A májat sózd, borsozd be, majd forgasd meg a lisztben.
Forrósítsd fel az olajat, tedd bele a májat, és pár pillanat alatt süss rá kérget. Ezután rakd át egy tepsibe. Dobd a visszamaradt zsiradékba a felszeletelt vöröshagymát, majd pár perc alatt párold üvegesre. Add hozzá a gombát is, sózd, borsozd, szórd meg ételízesítővel, majoránnával, és párold pár percig. Ezután öntsd át a tepsibe, és rendezd el a májdarabok között. Öntsd fel a borral, tedd hozzá a babérlevelet, majd fedd le a tepsit alufóliával. Helyezd előmelegített sütőbe, és 160 fokon párold 20 percig. Ezután vedd le róla a fóliát, és süsd 15-20 perc alatt készre.
1. A kruplikat héjában sós vízben megfőzzük. 2. Közben a vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a tejfölt. 3. A megfőtt krumpli tetejét levá...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Nehéz1. A felaprított hagymát és fokhagymát olajon megfuttatjuk, rádobjuk a húst és a paprikát, és megpirítjuk. 2. Ráöntjük a bort és összeforraljuk 3. Beletesszük a fűszereket és a l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk. A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot felteszem főni 1 liter enyhén sós vízbe (ha van szalonnabörkém, azt is belerakom, ekkor a sóval vigyázni kell). Közben egy másik edényben kevés szalonnazsíron hagymát dinsz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes