1 kg krumpli
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
3-4 ek liszt
tejföl (v. tojás)
só, bors
petrezselyem
zsír
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, kevés olajon pirítsuk aranysárgára. Hagyjuk kihűlni, közben a hámozott burgonyát reszeljük le, a levét nyomkodjuk ki. Szitáljuk hozzá a lisztet, s keverjünk bele annyi tejfölt (de csinálhatjuk tojással is, 4-5 krumplinként eggyel), hogy sűrű tésztát kapjunk. Végül adjuk hozzá a hagymákat, keverjük össze, és sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, a kész masszát pihentessük 10-15 percig.
Kevés zsírral kikenjük a tepsit, majd belesimítjuk a masszát, előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük. Ha ropogósra sült, kockára vágva tálaljuk.
A burgonyát héjában megfőzzük. 2 dl. hideg vízzel elkeverjük a tormát, hozzáadjuk a borecetet, sózzuk borsozzuk és belereszeljük a sárgarépát; alaposan összekeverjük (ízlés szerin...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba üsd bele a tojásokat, sózd őket ízlés szerint, és verd fel őket egy villával – eddig mintha csak magyaros rántottát készítenél. Vágd fel apró kockákra a hideg vajat, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeshttp://hobbikert.hu/magazin/bemutatjuk-a-legismertebb-padlizsaneteleket.html
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű