80 dkg darált hús
6 db közepes zöldpaprika
15 dkg rizs
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
zellerlevél
kis fej reszelt hagyma
só, bors, ételízesítő
cukor
Összegyúrom a töltelék hozzávalóit, a paprikákat megmosom és felül kivágom a magházát, ebbe töltöm a húsos masszát, ha a paprika elfogy gombócokat készítek a masszából. lábosba szorosan egymásmellé rakom a paprikákat és a gombócokat. zellerlevelet, sót, cukrot,teszek bele. annyi vizet öntök hozzá, ami ellepi. kevés vizel 1,5 l paradicsom lével vagy 3 nagy sűrített paradicsommal jól elkeverem és a paprikára öntöm és jól fel főzöm, majd ki veszem a paprikákat és kevés liszt és paradicsomlé keverékével behabarom, visszateszem a paprikákat és még egyszer átforralom.
1. A rizst tedd fel főni a vízzel és pici sóval. 2. Vágd fel a zöldségeket egyforma darabokra. Lefedve, alacsony lángon, pici vízen, kevés sóval párold meg. A leglassabban a répa,...
Elkészítési idő:A nagy kockát forró sós vízbe szórjuk. 2 perccel víz újraforrása után a tésztát félre húzzuk és lefedve négy percig pihentetjük. A vékony tarja csíkokat kevés olajon megpirítjuk,...
Elkészítési idő:A darált húshoz adjuk a megmosott rizst, a kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk,ízesítjük,+ az 1 tojást majd alaposan összekeverjük. . Közben felforralunk másfél literny...
Elkészítési idő: 35