1 kg hasaalja szalonna
70 dkg dagadó
10 db főtt tojás
majonéz
A hasaalja szalonnát előfőzöm fokhagymás, bebérleveles, majorannás, sós, borsos lében. Amikor megpuhult piros, ropogósra sütöm. Amikor kihűlt felszeletelem.
A felszúrt dagadót ízlés szerint megtöltöm és sütőben megsütöm. Amikor kihűlt vékony szeletekre vágom.
A töltött tojáshoz a megfőtt tojások sárgáját összekeverem ízlés szerint májkrémmel, olajos hallal )olaj nélkül) és visszahalmozom a félbevágott tojásokba és az egészet leöntöm majonézzel.
Tálra halmozom a hússzeleteket, a töltött tojásokkal együtt.
Az összes zöldséget megtisztítom, megmosom. Az almareszelő durva fokán lereszelem. A mártásához az olajat simára keverem a citromlével és a mustárral, sózom, borsozom és kevés...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA brokkolit rózsáira szedjük, a szárát felszeleteljük. A tésztát kifőzzük, és a főzési idő utolsó 4 percére a brokkolit is a főzővízbe tesszük. Közben egy nagy tálban öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert hámozzuk meg, majd vágjuk leheletnyi vékony szeletekre. A szeleteket vágjuk csíkokra, azokat pedig apró kis kockákra. TIPP: Az eredeti Waldorf salátába angol szárzelle...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA céklát hámozzuk meg, az almát azonban nem feltétlenül kell, azonban mindkét összetevőt reszeljük le. Adjuk hozzá a mézet, a citromlével locsoljuk meg, hagyjuk 10 percig, hogy ös...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű