1 kg hasaalja szalonna
70 dkg dagadó
10 db főtt tojás
majonéz
A hasaalja szalonnát előfőzöm fokhagymás, bebérleveles, majorannás, sós, borsos lében. Amikor megpuhult piros, ropogósra sütöm. Amikor kihűlt felszeletelem.
A felszúrt dagadót ízlés szerint megtöltöm és sütőben megsütöm. Amikor kihűlt vékony szeletekre vágom.
A töltött tojáshoz a megfőtt tojások sárgáját összekeverem ízlés szerint májkrémmel, olajos hallal )olaj nélkül) és visszahalmozom a félbevágott tojásokba és az egészet leöntöm majonézzel.
Tálra halmozom a hússzeleteket, a töltött tojásokkal együtt.
A vöröshagymát apró kockákra vágom és az olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a héjastól apróra vágott padlizsánt is, és kevergetve együtt párolom tovább.Kicsit később mehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA saláta hozzávalókat felkockázzuk. A sárgarépát,krumplit.almát megfőzzük és,amikor kihűlt,hozzá keverjük a többi hozzávalót is A tejfölt,majonézt,mustárt apránként adjuk hozzá.Fo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük az olajat, a kristálycukrot és a vöröshagymát, de előtte a vöröshagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk az ecetet és hozzákeverjük a majonézt. A káposztát hosszúkás c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzöm, majd félig kihűtöm és megpucolom. Kiválasztok egy olyan zárható tetejű üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnekés marad hely a páclének is. A viz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű