1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleves kocka
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika
Pác:
olaj
magyaros sültek fűszerkeverék
vegeta
só
őrölt bors
pirospaprika
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben tesszük érlelődni.
Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott Pataki tálba
A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleves kockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a Pataki tál tetejét és pirosra sütjük.
A húst szeletekre vágjuk, klopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A pörcöt kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: NehézElőkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon.Beletesszük az összekevert darált húsokat, majd ezzel is le...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű