menu

Családireceptkönyv.hu

Zsebes karaj Pataki tálban


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:




1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleves kocka
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika

Pác:

olaj
magyaros sültek fűszerkeverék
vegeta

őrölt bors
pirospaprika

Elkészítés:


A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben tesszük érlelődni.
Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott Pataki tálba
A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleves kockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a Pataki tál tetejét és pirosra sütjük.

 Zsebes karaj  Pataki tálban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
BÉCSI SZELET KRUMPLISALÁTÁVAL
BÉCSI SZELET KRUMPLISALÁTÁVAL

A husszeleteket kipotyoljuk,sozzuk,borsozzuk Lisztbe,tojasba,zsemlemorzsaba forgatjuk,es nem tul forro olajban kisutjuk Krumplisalata : A krumplit hejaban megfozzuk,es hulni tes...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SZÉKELY KÁPOSZTA
SZÉKELY KÁPOSZTA

A lapockát kis kockákra darabolni, mint pörköltöt elkezdeni főzni. Amikor a húsdarabok félig puhák, hozzáadni a savanyú káposztát, babérlevelet, egész borsot, kissé fölengedni vízz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Tarja - Pasifogó tepsis hús
Tarja - Pasifogó tepsis hús

1. 1 kg burgonyát meghámozunk, és nagyobb kockára vágunk, nyersen szorosan egymás mellé tesszük a tepsibe, kicsit megsózzuk, és kis vajdarabkákat és kevés apróra vágott füstölt sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Temesvári sertésszelet
Temesvári sertésszelet

A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal be fűszerezzük. Mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd félretesszük. A visszamaradó olajban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, pirospap...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk