menu

Családireceptkönyv.hu

Zsebes karaj Pataki tálban


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:




1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleves kocka
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika

Pác:

olaj
magyaros sültek fűszerkeverék
vegeta

őrölt bors
pirospaprika

Elkészítés:


A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben tesszük érlelődni.
Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott Pataki tálba
A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleves kockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a Pataki tál tetejét és pirosra sütjük.

 Zsebes karaj  Pataki tálban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csala Évi
Mexikói chilis bab
Mexikói chilis bab

A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és folyamatosan kevergetve, nagy lángon kb. 10 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Szárma
Szárma

Először a csülköt főzzük meg. A darált húst borssal, pirospaprikával ízesítjük. Ha a csülöklében főzzük a káposztát, akkor nem szükséges sózni. Felütjük a tojásokat, és a húshoz ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsós tokány
Borsós tokány

A húst leöblítem, leszárítom, majd kisujjnyi, a szalonnát vékonyra, a vöröshagymát, fokhagymát finomra aprítom, a kápia paprikát kis kockákra darabolom. A szalonnát lassan kiolvas...

Elkészítési idő: 1-1,5óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustárban pácolt serpenyős tarja
Mustárban pácolt serpenyős tarja

A tarjaszeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. Egy tálba kanalazz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk