Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zsebes karaj Pataki tálban


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:




1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleves kocka
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika

Pác:

olaj
magyaros sültek fűszerkeverék
vegeta

őrölt bors
pirospaprika

Elkészítés:


A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben tesszük érlelődni.
Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott Pataki tálba
A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleves kockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a Pataki tál tetejét és pirosra sütjük.

Zsebes karaj  Pataki tálban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Tejben pácolt sertésszelet
Tejben pácolt sertésszelet

A páchoz a tejben elkeverjük a megtisztított és péppé zúzott fokhagymát, majd sóval, borssal ízesítjük. Lehetőség szerint egy magas és hússzelet nagyságú edénybe öntjük. A szeletek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Székelykáposzta
Székelykáposzta

A sertéshúst vágjuk kockára, a csülköt daraboljuk, jól megmossuk. 2 fej hagymát tisztítsuk meg, apró kockákra vágjuk. Egy edényben hevítsük meg az olajat, és tegyük rá a hagymá...

Elkészítési idő: 2-2,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gombas sertestokany
Gombas sertestokany

A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk.Az olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadju...

Elkészítési idő: kb 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött karaj (paleo)
Töltött karaj (paleo)

A csont nélküli karajt mosd meg és vagdosd be úgy, mintha szeletelnéd, de vigyázz rá, hogy ne vágd át teljesen az alját, maradjon egyben. A szeletek között töltsd meg szalonnával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk