50 dkg liszt
20 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2,5 dkg élesztő
2-3 evk. tejföl
1 dl tej
2 db tojássárgája
csipet só
nutella
+1 tojás a kenéshez
Megfuttatjuk az élesztőt a cukros langyos tejben. Majd a többi hozzávalóval jól bedagasztjuk. Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük. 4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik cipót 30 cm-es átmérőjű kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük nutellával. Ezt félre tesszük. Egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk. Ezt ráhelyezzük a nutellával megkent tésztára és tetszőleges nagyságú cikkekre vágjuk. Én 12 részre osztottam egy pizzavágóval. A szeletek vastagabb végére teszünk egy kiskanál nutellát, majd innen kezdve feltekerjük. A másik 2 cipóval hasonló módon járunk el. Felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. És még melegébe megesszük
A hozzávalókat osszekeverjuk, jól kidolgozzuk. Fél órát pihentetjuk a tésztát, vigyázva, hogy meg ne fázzon! Majd 3 részre osztjuk, elsodorjuk téglalap alakúra, amelyet megkenjuk t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReggelre lehet frissen is, lsd lenn! :) A liszteket átszitálom egy tálba, elkeverem benne a sót. A langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt, majd a liszthez adom és tésztává gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval és az olajjal. A közepébe öntjük a megkelt élesztőt annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tésztát elkészíthetjük hagyományos kelesztéssel is, de mivel nekem nincs mindig időm erre, a kenyérsütőgép dagasztóját szoktam befogni a munkára. Az összes hozzávalót bepakoljuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű