50 dkg liszt
20 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2,5 dkg élesztő
2-3 evk. tejföl
1 dl tej
2 db tojássárgája
csipet só
nutella
+1 tojás a kenéshez
Megfuttatjuk az élesztőt a cukros langyos tejben. Majd a többi hozzávalóval jól bedagasztjuk. Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük. 4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik cipót 30 cm-es átmérőjű kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük nutellával. Ezt félre tesszük. Egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk. Ezt ráhelyezzük a nutellával megkent tésztára és tetszőleges nagyságú cikkekre vágjuk. Én 12 részre osztottam egy pizzavágóval. A szeletek vastagabb végére teszünk egy kiskanál nutellát, majd innen kezdve feltekerjük. A másik 2 cipóval hasonló módon járunk el. Felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. És még melegébe megesszük
Lépés 1 Kenyérsütőgépben megkelesztjük a tésztát. Kicsit átgyúrjuk, majd 12 db. egyenlő részre vágjuk. Egyesével kinyújtjuk ovális lapokká, kb. 3 mm vastagra és a rövidebb oldalár...
Elkészítési idő:A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...
Elkészítési idő:A bögre egy normál 3 dl bögre fontos az arány azért jó recept mert az 5 bögre liszt ez lehet vegyesen is de a sok rozslisztből keveredése egy kicsit tömött lesz a kenyér ha vegyese...
Elkészítési idő: 2 óraa hozzávalókat összekeverni..megdagasztani 12 részre osztjuk a tésztát...(kb 60gr/db) rudakat formázok belőle (fonható is) fólia alatt kelesztem, majd megkenem olivaolajjal, t...
Elkészítési idő: