1 közepes hokkaido tök (hámozatlanul használjuk)
2 ek zsíradék
1 fej v.hagyma
2 gerezd fokhagyma
balzsamecet
só,bors, szerecsendió, curry
Megpirítjuk a hagymákat (illatozásig) majd rárakjuk a zöldségfélét. Készítettem már cékla-édesburiból, ekkor előbb a céklát pároljuk és később tesszük rá az édesburgonyát.
Fűszerezzük, rátesszük a balzsamecetet és a fedőt.
Mikor majdnem kész levesszük a fedőt amíg a folyadékot felszívja.
Paleo-ínyenctől
1. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és egy olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük. 2. Előmelegített sütőben fél óráig sütjük. 3. Közben a szalonnát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit kapargasd meg, nem baj, ha egy kis héja marad. Alaposan mosd meg, és papírtörlővel itasd fel róla a nedvességet. Hagyhatod egyben, de karikákra is vághatod, majd dobd a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplit megfőzzük, majd összetörjük. 2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját és a lisztet. 3. Egy tepsit vastagon kikenünk vajjal, és belerakjuk a krumplit, a te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd egy nagyobb vagy több kisebb tűzálló tálba pakoljuk, félig egymásra fektetve a szeleteket, majd sózzuk. Legjobb a kör a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű