Hozzávalók 6 kisebb zsemléhez: 2 dkg kókuszzsír 2 tojás 1 tk só 1 mk szódbikarbóna 1 tk citromlé 15 dkg langyos víz 1 dkg útifű maghéj 3 dkg zsírtalanított kókuszliszt 3 dkg tápióka keményítő 1 csapott tk. konyak liszt 2 dkg napraforgó mag
A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Külön tálban elkeverjük a zsírt, a tojásokat, a vizet és a citromlevet, majd vegyítjük a kétféle alkotót. Kicsit hagyjuk sűrűsödni. Nedves kézzel kicsi gombócokat formálunk, sütőpapírra helyezzük őket és előmelegített sütőben, 210 fokon sütjük kb. 20 percig, majd 170 fokra visszavéve még további 10 percig.
Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsölöm Hozzáadom a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozom. Hideg helyen pi...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűLangyos tejben belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és felfutatom. A tészta hozzávalóit összegyúrom. Meleg helyen kelesztem. Átgyúrom. Majd lángosnyi darabokat tépkedek,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű