Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Spanyol fahéjas briós


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA
2,5 dl tej
2 ek olívaolaj
csipet só
2 tojás + 1 sárgája
50 dkg liszt
1 ek. tejpor
7 dkg cukor
2,5-3 dkg élesztő
♥ TÖLTELÉK
10-15 dkg puha vaj
7 ek. cukor
1 ek.fahéj

Elkészítés:


A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe tesszük és indítjuk a tészta programot.Amíg a gép dolgozik, elkészül a töltelék: a vajat alaposan kikeverem a cukorral és a fahéjjal.
Ha elkészült a tészta, lisztezett deszkán átgyúrom. 12 részre osztom, mindegyikből gombócot formálok, pihentetem 10-15 percig, majd oválisra nyújtom. A kinyújtott tésztalapra felkenem a tölteléket, majd a hosszanti oldalnál kezdve feltekerem a tésztát amennyire szorosan tudom. Először elkészítem az összes hengert, ezalatt a tészta pihen. A kapott hengerekből formálom meg a briósokat. Sütőpapírral bélelt tepsire rendezem,(jobb 2 tepsit használni) és kelni hagyom 30 percet.
Előmelegített sütőben 180°-on légkeveréssel 15-20 perc alatt megsül.

Spanyol fahéjas briós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szezámmagos virágok
Szezámmagos virágok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű szendvicskenyér
Egyszerű szendvicskenyér

Elkészítés 1 A kenyérsütőgép tartályába mérünk minden összetevőt, és bedagasztjuk a tésztát. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
359. Tejes kifli
359. Tejes kifli

Az élesztőt a langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ha száraz élesztővel dolgozunk, ezt a lépést kihagyva, a liszthez keverjük az élesztőt és úgy dolgozunk vele. A l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Krumplis kenyér
Krumplis kenyér

Tészta:kovász+2,5 dl viz+30dkg főtt áttört krumpli+2 dkg só+60 dkg liszt. Kissé keményebb tésztát kell dagasztani,mert a krumpli lágyit.1 órát keleszteni átgyúrni,ismét keleszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk