♥ TÉSZTA
2,5 dl tej
2 ek olívaolaj
csipet só
2 tojás + 1 sárgája
50 dkg liszt
1 ek. tejpor
7 dkg cukor
2,5-3 dkg élesztő
♥ TÖLTELÉK
10-15 dkg puha vaj
7 ek. cukor
1 ek.fahéj
A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe tesszük és indítjuk a tészta programot.Amíg a gép dolgozik, elkészül a töltelék: a vajat alaposan kikeverem a cukorral és a fahéjjal.
Ha elkészült a tészta, lisztezett deszkán átgyúrom. 12 részre osztom, mindegyikből gombócot formálok, pihentetem 10-15 percig, majd oválisra nyújtom. A kinyújtott tésztalapra felkenem a tölteléket, majd a hosszanti oldalnál kezdve feltekerem a tésztát amennyire szorosan tudom. Először elkészítem az összes hengert, ezalatt a tészta pihen. A kapott hengerekből formálom meg a briósokat. Sütőpapírral bélelt tepsire rendezem,(jobb 2 tepsit használni) és kelni hagyom 30 percet.
Előmelegített sütőben 180°-on légkeveréssel 15-20 perc alatt megsül.
Legelőször a lenmagot megőröljük kávé darálón, és kicsit több vizet öntünk rá, mint amennyi ellepi. Jól elkeverjük, nyúlós, összeálló masszát kell kapjunk. Lehet használni a hagyom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a cukorral és pici tejjel. A liszteket összekeverem,sózom majd a hozzávalókkal összeállítom a tésztát. Kelesztem majd 8 egyenlő súlyú gömböket formázok....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk 1-2 kk cukorral. A lisztet a keverőtálba mérem hozzáadok egy csipet sót, elkeverjük. Amikor az élesztő feljött hozzáadjik a liszthez adun...
Elkészítési idő: 1 + óra Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat kimérjük, az élesztőt belemorzsoljuk. A folyadékot langyosan beleöntjük. A tejfölt a végén hozzátesszük, hogy roganyos tésztát kapjunk. 1 órán át kelesztjük. 8...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz