Családireceptkönyv.hu

Vajas kifli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


250 g tej
200 g liszt
15 g élesztő
1 tk cukor

Ezeket a kenyérsütő tartályába teszem, összekeverem, majd az első kelesztést megvárom.

Amikor kész, akkor a következő hozzávalókat még belerakom:

0,5 g élesztő
150 g langyos víz
1 tk só
450 g liszt
70 g olvasztott vaj (ráma)

Elkészítés:


A géppel a tésztát szép fényesre dolgoztatom, és megkelesztem.
Mikor kész, kézzel átgyúrom, deszka nagyságra nyújtom, és 8 részre vágom.
A kifliket feltekerem, sütőpapíros tepsibe teszem és kelni hagyom.
Tetejét meglocsolom vízzel, ha van, teszek rá reszelt sajtot, majd hideg sütőbe téve kezdem sütni.
Amikor kicsit már megolvadt a sajt, visszaveszem a hőfokot és szép pirosra sütöm.

Vajas kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tepsis kenyér
Tepsis kenyér

Ezekből rugalmas tésztát dagasztottam. Pihentettem 1 órát letakarva. Átgyúrtam, formáztam, sütőpapírral bélelt formába tettem, és újabb fél órát pihentettem.vízzel jól lespriccelte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar szegedi cipó
szegedi cipó

Dagasztás után 1 ó kelesztés majd átmozgatás 1/2 kelesztés kibélelt jénaiba még 1/2 ó kelesztés . Előmelegitett sütőbe 1ó sütés !

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vali kenyere
Vali kenyere

összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétszer 40 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós héjú zabkenyér dagasztás nélkül
Ropogós héjú zabkenyér dagasztás nélkül

A száraz anyagokat (zabpehelyliszt, zabpehely, búzasikér, himaljáa só, élesztő) egy tálba tesszük és fakanállal összekeverjük. A száraz anyagok közepébe egy gödröt készítünk, amib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk