A krémhez:
- 1 kg mascarpone
- 6 db tojás
- 8 evőkanál cukor
- 4 csomag vaniliás cukor
A mártogatóshoz:
- 5 dl tej
- cukor (ízlés szerint)
- kávé
- 2 db nescafe 3ni1
- mandula aroma (ízlés szerint)
600-800 g babapiskóta
Kakaópor a szóráshoz.
-
A tojásokat külön választjuk. A sárgájához hozzádod a cukrot, 3 csomag vaníliás cukrot majd habosra kevered. Addig kell kevereni amíg a cukor elolvad a keverékben. Amikor ez kész van, fokozatosan hozzáadagolod a mascarpone-t a tojássárgás cukros keverékhez és óvatosan egyneművé kevered. A tojásfehérjét külön tálba tetted, hozzáadsz 2 csipet sót és 1 csomag vaníliás cukrot, majd kemény habbá vered. Amikor ez kész van a mascarponés tojássárgájás keverékben fokozatosan, óvatosan elkevered, ezzel lazítva a krémet.
A mártogatóshoz egy lábosban összekevered a tejet a kávéval és a cukorral majd felmelegíted. Ha már elég meleg belerakod a 3in1-bent és a mandula aromát.
Jöhet a tiramisu rétegezése. Előbb jön a krém, arra kakaópor és arra a mártogatósban megáztatott babapískóta, és így tovább. A tetejét jól megszórod kakaóporral és lefedve hűtőben egy éjszakát de akár egy napot is állni hagyod, hogy összeérjenek az ízek és bepuhuljon a babapiskóta.
Tököt megmos, feldarabol, sütőpapíron elrendez. Mézzel megcsurgat (+egyéb fűszerek). 200 fokos EM sütőben 30 perc. 180 fokra vissza, 15 + 10 + 10 + 5 percek - míg el nem készül....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverünk 1 citrom reszelt héját és 1,5 citrom levét. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint, majd óvatosan belek...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük. A tojássárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzu...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű