Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Születésnapi tekercs Aczél-módra


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
2 tojás
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál kakaó
3 dl erős, hideg feketekávé
25 dkg darált dió
50 dkg édes keksz

(nyújtáshoz porcukor)
Krém:
15 dkg vaj
5 evőkanál porcukor

Elkészítés:


1. Lábasba rakunk:
- 2 tojás fehérjét
- kristálycukrot
- kakaót
- kávét
Hidegen elkeverjük, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk
2. Tálba rakunk:
- darált diót
- darált kekszet
Jól összekeverjük
3. A felfőzött masszát ráöntjük a dió-keksz keverékre és erősen összedolgozzuk. Ha nem eléggé nyújtható, kávéval lazítjuk. Teljesen ki kell hűljön!
4. Tálba rakunk:
- 2 tojás sárgáját
- 4 evőkanál porcukrot
- 15 dkg vajat
Jól összekeverjük
5. Erősen porcukrozott deszkára tesszük a masszát, téglalap alakúra nyújtjuk, majd rákenjük a krémet és feltekerjük a porcukorban hempergetve.
Fagyasztóba tesszük, hűtve tároljuk és tálaljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
"Töltött" káposzta
"Töltött" káposzta

A töltelékhez a hozzávalókat a rizs kivételével jól összedolgozzuk. A tisztára mosott, jól lecsöpögtett rizst csak a legvégén adjuk hozzá. Ezt is jól beleforgatjuk. Ha a káposztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MÉZES KEKSZ 2.
MÉZES KEKSZ 2.

A mézet, cukrot, vajat vízfürdőn összeolvasztom, a lisztet a fűszerekkel összekeverem , a mézes keverékbe( ha már nem forró) belekeverem a tojásokat és a fűszeres liszttel simára d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epermousse torta
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Epermousse torta

A kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eperrel és hűtőbe tesszük amíg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Céklás torma
Céklás torma

A céklátkat vízben puhára főzzük. Hámozás után a legkisebb reszelőfelületen lereszeljük. Hozzákeverjük a tormát, sót, cukrot, ecetet. Hűtőben lehűtjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk