Családireceptkönyv.hu

Darázsfészek update módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg update liszt (MM+teljes kiőrlésű fele-fele arányban)
5dkg olvasztott vaj
Csipet só
1 egész tojás
1 dl meleg tej
1/2 friss élesztő
6 e.k. süssina édesítőpor vagy 5 e.k. update Zero

+1db tojás a kenéshez
+kicsi teavaj a kenéshez (a töltelék alá)

Elkészítés:


Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk, hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órán keresztül meleg helyen, letakarva pihentetjük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, téglalap alakúra, megkenjük, olvasztott vajjal majd megszórjuk édesítővel vagy xilittel kevert darált dióval és meghintjük fahéjjal. Feltekerjük. Kb. 2 cm-esekre bevagdossuk, majd mindegyik csiga alját aláhajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Megkenjük a csigákat tojással.

Előmelegített sütőben 190 fokon 20percig sütjük. A forró csigákat tejjel meglocsoljuk/megkenjük, hogy puha legyen.

Vanília pudinggal vagy sodóval tálaljuk.

Puding: 1 cs. update pudingport tejjel és édesítővel készre főzünk.

Darázsfészek update módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Keksz szalámi
Keksz szalámi

Elkészítése: A darált kekszet egy nagy tálba beleöntjük. Az egész kekszeket egy nylon zacskóba bele tesszük (Én 3-rom zacskót összeraktam, hogy ne szakadjon szét) és húsklopfoló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Hólabdapudingos mézes krémes
Pudingos - Hólabdapudingos mézes krémes

1. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. 2. A tésztát kétfelé os...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas,tejfölös csiga
Fahéjas,tejfölös csiga

A tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés kristálycukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és annyi lisztet, amennyit felvesz ahhoz, hogy könnyű, lágy tésztát kapjunk. 10 per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
ALMÁS LINZER PITE
ALMÁS LINZER PITE

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük 30 percre. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és megpároljuk a cukorral és a fahéjjal. Miután kihűlt, belekeverjük a pudingport...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk