25 dkg update liszt (MM+teljes kiőrlésű fele-fele arányban)
5dkg olvasztott vaj
Csipet só
1 egész tojás
1 dl meleg tej
1/2 friss élesztő
6 e.k. süssina édesítőpor vagy 5 e.k. update Zero
+1db tojás a kenéshez
+kicsi teavaj a kenéshez (a töltelék alá)
Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk, hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órán keresztül meleg helyen, letakarva pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, téglalap alakúra, megkenjük, olvasztott vajjal majd megszórjuk édesítővel vagy xilittel kevert darált dióval és meghintjük fahéjjal. Feltekerjük. Kb. 2 cm-esekre bevagdossuk, majd mindegyik csiga alját aláhajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Megkenjük a csigákat tojással.
Előmelegített sütőben 190 fokon 20percig sütjük. A forró csigákat tejjel meglocsoljuk/megkenjük, hogy puha legyen.
Vanília pudinggal vagy sodóval tálaljuk.
Puding: 1 cs. update pudingport tejjel és édesítővel készre főzünk.
Elkészítése: A darált kekszet egy nagy tálba beleöntjük. Az egész kekszeket egy nylon zacskóba bele tesszük (Én 3-rom zacskót összeraktam, hogy ne szakadjon szét) és húsklopfoló...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. 2. A tésztát kétfelé os...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés kristálycukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és annyi lisztet, amennyit felvesz ahhoz, hogy könnyű, lágy tésztát kapjunk. 10 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük 30 percre. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és megpároljuk a cukorral és a fahéjjal. Miután kihűlt, belekeverjük a pudingport...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes