25 dkg update liszt (MM+teljes kiőrlésű fele-fele arányban)
5dkg olvasztott vaj
Csipet só
1 egész tojás
1 dl meleg tej
1/2 friss élesztő
6 e.k. süssina édesítőpor vagy 5 e.k. update Zero
+1db tojás a kenéshez
+kicsi teavaj a kenéshez (a töltelék alá)
Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk, hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órán keresztül meleg helyen, letakarva pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, téglalap alakúra, megkenjük, olvasztott vajjal majd megszórjuk édesítővel vagy xilittel kevert darált dióval és meghintjük fahéjjal. Feltekerjük. Kb. 2 cm-esekre bevagdossuk, majd mindegyik csiga alját aláhajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Megkenjük a csigákat tojással.
Előmelegített sütőben 190 fokon 20percig sütjük. A forró csigákat tejjel meglocsoljuk/megkenjük, hogy puha legyen.
Vanília pudinggal vagy sodóval tálaljuk.
Puding: 1 cs. update pudingport tejjel és édesítővel készre főzünk.
A darabokra tört csokit, tedd az üveg aljába. Majd tedd rá a mályvacukrokat. Előmelegített sütőben süssétek 8-10 percig 200 fokon! Ha aranybarnára pirult a cukor teteje, vegyét...
Elkészítési idő: 8-10 perc Nehézség: Könnyű.Hozzávalôkat habverővel alaposan összekeverjük.tetejére 2 kisebb körte vékony szeletekre vágva.4-5percre a miktóba rakni sülni.Fahéja porcukorral meg lehet hinteni a tetejét.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a tojások sárgáját habosra keverjük 15 dkg porcukorral -majd belekeverem a tejet ,olajat -a lisztet elkeverem a dióval +sütőporral és a sárgás masszához adom majd simára kev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA kekszet a puha vajjal, cukorral, rumaromával, kókuszreszelékkel, kakaóval összegyúrjuk és félretesszük-ne a hűtőbe. / Ha nem akar összeállni egy kis tejet adj hozzá-nekem nem k...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű