Családireceptkönyv.hu

Kandírozott narancshéj


Írta:

Elk. idő: TELJES ELKÉSZÜL
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
gramm héjhoz:
A narancs
430 g narancshéj (fehér részétől megtisztított)
A cukorsziruphoz
1000 g kristálycukor
2 L víz
A díszítéshez
csokoládé - ét (45-59%-os)

Elkészítés:


Elkészítés
1
Igaziból ehhez olyan, kezeletlen narancs volna tökéletes, amelyet nem vontak be viaszos tartósítószer réteggel. Mivel nálunk ilyet nem nagyon kapni, először is jó alaposan mossuk le a narancsokat forró víz alatt, egy konyhai szivacs dörzsi felével.

2
A narancsokat ezután hámozzuk meg, majd a héjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el.

3
Szabályos, tetszés szerinti alakra vágjuk fel a héjakat, majd egy napig áztassuk őket hideg vízben.

4
Minimum egy nap áztatás után forraljunk fel vizet, a forrásban lévő vízbe tegyük bele a narancshéjakat, és 6 percig főzzük benne. Ezután vegyük ki a héjakat, és hideg vízzel mossuk át.
Kandírozott narancshéj recept (ÚJ!)Kandírozott narancshéj recept
5
Ezután mérjük meg a héjakat, és receptben kiszámított cukrot tegyük fel a receptben előírt mennyiségű vízzel főni.

6
Ha a cukorszirup forr, tegyük bele a narancshéjakat, és közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük teljesen üvegesre őket. Figyelem! Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a víz, nyugodtan töltsünk utána.

7
Ha szép üvegesek a héjak, vegyük ki őket egy rácsra, és tegyük félre lecsurogni.

8
A csokoládét olvasszuk meg, és félig, vagy akár teljesen mártsuk ki benne a narancshéjakat.

9
Ha a csokoládé megkötött, kínáljuk vendégeinknek, vagy tegyük az asztalra egy tálban.

Kandírozott narancshéj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zalai krémes
Zalai krémes

ojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát és a lisztet. Óvatosan összekeverjük és sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Pudingos-gesztenyés szelet
Pudingos - Pudingos-gesztenyés szelet

1. A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk. 2. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalalkálit összekeverjük. 3. Felezzük a keveréket, felébe kevé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Joghurtos túrós rétes gyorsan
Joghurtos túrós rétes gyorsan

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és a joghurtot is és újra összekeverjük. Mikor krémessé vált hozzáadjuk a mazsolát és a vaníliás cukrot is. A rétes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hókifli másképp
Hókifli másképp

Az adott hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. (Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele.) Cipóvá formáljuk, befóliáz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk