Hozzávalók
gramm héjhoz:
A narancs
430 g narancshéj (fehér részétől megtisztított)
A cukorsziruphoz
1000 g kristálycukor
2 L víz
A díszítéshez
csokoládé - ét (45-59%-os)
Elkészítés
1
Igaziból ehhez olyan, kezeletlen narancs volna tökéletes, amelyet nem vontak be viaszos tartósítószer réteggel. Mivel nálunk ilyet nem nagyon kapni, először is jó alaposan mossuk le a narancsokat forró víz alatt, egy konyhai szivacs dörzsi felével.
2
A narancsokat ezután hámozzuk meg, majd a héjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el.
3
Szabályos, tetszés szerinti alakra vágjuk fel a héjakat, majd egy napig áztassuk őket hideg vízben.
4
Minimum egy nap áztatás után forraljunk fel vizet, a forrásban lévő vízbe tegyük bele a narancshéjakat, és 6 percig főzzük benne. Ezután vegyük ki a héjakat, és hideg vízzel mossuk át.
Kandírozott narancshéj recept (ÚJ!)Kandírozott narancshéj recept
5
Ezután mérjük meg a héjakat, és receptben kiszámított cukrot tegyük fel a receptben előírt mennyiségű vízzel főni.
6
Ha a cukorszirup forr, tegyük bele a narancshéjakat, és közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük teljesen üvegesre őket. Figyelem! Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a víz, nyugodtan töltsünk utána.
7
Ha szép üvegesek a héjak, vegyük ki őket egy rácsra, és tegyük félre lecsurogni.
8
A csokoládét olvasszuk meg, és félig, vagy akár teljesen mártsuk ki benne a narancshéjakat.
9
Ha a csokoládé megkötött, kínáljuk vendégeinknek, vagy tegyük az asztalra egy tálban.
A 2 tojas feherjet a 1/2 pohar cukorral kemeny habba verjuk. Hozzaadjuk a 2 ek porcukrot es a kokuszreszeleket, de nem egyszerre, hanem 3 adagra osztva. Minden adag reszelek utan...
Elkészítési idő:A hozzávalókat egy tálba összegyúrjuk,1-2 órát pihentetjük.Húsdarálón a megfelelő feltéttel ledaráljuk és kisütjuk.
Elkészítési idő:A zselatint egy tálba szórom és 3-5 ek. vízben kikeverve hagyom megduzzadni. Egy tálat, tepsit kibélelek sütőpapírral. A cukrot a maradék vízzel forralom, amíg elolvad a cukor. E...
Elkészítési idő: