25 dkg -50%os dw liszt VAGY update liszt (MM+teljes kiőrlésű fele-fele arányban)
0.5 dl langyos tej
1 dl langyos víz
1/2 kocka friss élesztő
1 kiskanál só
A meleg tejbe tesszük az élesztőt, hagyjuk, hogy szétmálljon. Utána a tészta hozzávalóit összedolgozzuk és letakarva, meleg helyen 1 órán át pihentetjük.
Kinyújtjuk, és ízlés szerint megpakoljuk feltéttel.
Szósz: paradicsom (friss apróra vágva vagy cukormentes püré), fokhagyma, só, bazsalikom, oregánó, 2 e.k. víz és 1 kiskanál édesítő. Összefőzzük és kész is.
Feltét most: sonka, gyulai kolbász és reszelt light sajt, reszelt füstölt sajt, kukorica (fagyasztott – mikróban kicsi vízzel, letakarva 2 percig pároltam, mielőtt a pizzára tettem).
200 fokon 20 percig sütjük. Ebből egy gáz tepsi méretű pizza lett.
100g pizza tápértéke:
241 Kalória
21g Fehérje
15,7g szénhidrát
8,8g zsír
A dagasztótálba vagy a kenyérsütő üstjébe tesszük a lisztet, a közepébe egy kis mélyedésbe kerül a cukor, élesztő, langyos tej. 10 perc alatt felfut az élesztő, utána mehet hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölből krémsajtot készítünk úgy, hogy legalább két órán át szalvétába kötve felfüggesztjük és kicsurgatjuk a savóját. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, bel...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepesélesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a hozzávalókkal együtt elkeverjük. Nokedli tészta állagot kapunk. Olajjal kikent zacskóban 1 napot pihentetjük a hűtőszekrényben. Olajos k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűlangyos tej-cukor-élesztő-futtatom. tálba: liszt-só-áttört burgonya-élesztős tej-összedolgozom-dagasztom-kelesztem-kinyújtom.kisütöm.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű