25 dkg -50%os dw liszt VAGY update liszt (MM+teljes kiőrlésű fele-fele arányban)
0.5 dl langyos tej
1 dl langyos víz
1/2 kocka friss élesztő
1 kiskanál só
A meleg tejbe tesszük az élesztőt, hagyjuk, hogy szétmálljon. Utána a tészta hozzávalóit összedolgozzuk és letakarva, meleg helyen 1 órán át pihentetjük.
Kinyújtjuk, és ízlés szerint megpakoljuk feltéttel.
Szósz: paradicsom (friss apróra vágva vagy cukormentes püré), fokhagyma, só, bazsalikom, oregánó, 2 e.k. víz és 1 kiskanál édesítő. Összefőzzük és kész is.
Feltét most: sonka, gyulai kolbász és reszelt light sajt, reszelt füstölt sajt, kukorica (fagyasztott – mikróban kicsi vízzel, letakarva 2 percig pároltam, mielőtt a pizzára tettem).
200 fokon 20 percig sütjük. Ebből egy gáz tepsi méretű pizza lett.
100g pizza tápértéke:
241 Kalória
21g Fehérje
15,7g szénhidrát
8,8g zsír
A pirított gombócot régen a krumplisgombóc maradékából, másnap reggelire készítették. A gombócokat apró kockákra vágták, és forró zsírban kb. 10 perc alatt színesre pirították. Tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzöm. Ha megfőtt ,a vajjal együtt összetöröm. Langyosra hűtöm,hozzáadom a tojást ,a lisztet és összegyúrom. Akkor jó,ha nem ragad és szépen összeáll. Egy lágy tész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSerpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesA langyos tejfölbe megfuttatni az élesztőt, közben a vajat a mikróba picit megolvasztani. A a lisztet, olvasztott margarint, tejfölös élesztőt, sót, tojást és a kis zsírral és a re...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű