900 g megpucolt és darabolt édesburgonya
100 g kókuszreszelék
200 g cassava gari (nem liszt, hanem fermenált zöldség)
2 ek kókuszolaj
szilva
stevia
Forró vízben megfőztem az édesburgonyát, majd leszűrtem és pürésítettem. Hozzáöntöttem a kókuszreszeléket, a cassava garit és a kókuszolajat, majd masszává gyúrtam. A felezett szilvákra 1-1 csepp steviát csöpögtettem. A tenyerembe vettem egy gombócnyi masszát és a közepébe nyomtam a felezett szilvát, majd ráhajtogattam a tésztát és gombóccá formáztam. Forró, lobogó vízbe főztem kb 8-10 percig. Utána leszűrtem és amikor picit kihül fahéjjal szórtam. A család többi tagjának pirított mandulába forgattam
A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Közben felfuttatjuk az élesztőt a langyos cukros tejben. Mikor a burgonya puhára főtt, leszűrjük, áttörjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelleveleket sós, borsos, fokhagymás vízben puhára főzzük, finoman összetörjük, majd 25 d lisztből, 1 tojásból, sóból készült sűrű palacsintatésztába forgatjuk, ízesítjük sóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyosra melegített cukros ,1 dl tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük,hozzáadunk 1 egész tojást és egy sárgáját. A megkelt élesztővel,a megmaradt lan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt lábasban felmelegítjük, ráöntjük a darát, és zsemlye-színűre pirítjuk. A krumplit megtisztítjuk, és egészen apró kockákra vágjuk. Egy másik lábasba tesszük, egy liter viz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű