8 szelet csirkemell
25 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
4 dl tejföl
1 zöldpaprika
1 paradicsom
pirospaprika
olaj, liszt
só
főtt tészta
A húst megmossuk, szárazra töröljük, fűszeres lisztbe forgatjuk, kevés forró olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük és félretesszük.(Én szeletelt hagymát és fokhagymát is teszek bele.)
A visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk az apró kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, paradicsomot és zöldpaprikát, meghintjük pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, majd kb. tíz percig pároljuk, végül ráöntjük a lisztel dúsított tejfölt (tejszínt), és összeforraljuk.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk. Az olajat a mustárt és a fokhagymát összekeverjük és megkenjük vele a hússze...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórtam. A hússzeleteket kiolajozot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst kifőzzük és ha kész, 1 ek. margarinon megforgatjuk. A húst kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük és feltesszük főni (lehet mirelit is). A gombát is felszeleteljük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű