menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 szelet csirkemell
25 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
4 dl tejföl
1 zöldpaprika
1 paradicsom
pirospaprika
olaj, liszt


főtt tészta

Elkészítés:


A húst megmossuk, szárazra töröljük, fűszeres lisztbe forgatjuk, kevés forró olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük és félretesszük.(Én szeletelt hagymát és fokhagymát is teszek bele.)

A visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk az apró kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, paradicsomot és zöldpaprikát, meghintjük pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, majd kb. tíz percig pároljuk, végül ráöntjük a lisztel dúsított tejfölt (tejszínt), és összeforraljuk.

Bakonyi csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
RANTOTT CSIRKEMELL MEXIKOI ZOLDSEGKEVEREKKEL
RANTOTT CSIRKEMELL MEXIKOI ZOLDSEGKEVEREKKEL

A csirkemellet felszeleteltem es fuszereztem Elore lisztbe martottam,majd tojasba aztan zsemlemorzsaba Kozepes tuznel kisutottem A rizset keves olajban megparoltam,felontottem a...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mátrai borzaska
Mátrai borzaska

A krumplikat megpucolom, és apró lyukú sajtreszelőn lereszelem. Hozzáadom a reszelt fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, ízesítem sóval, borssal majd félreteszem kicsit pihenni, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Sajtos-sonkás csirkemell torta
Csirkemell - Sajtos-sonkás csirkemell torta

1. A szalonnával kibélelünk egy jénai tálat vagy egy tepsit. 2. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba mártva bundázzuk. 3. Az edénybe rako...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Csirkemell - Csirkés-kukoricás sült paradicsom
Csirkemell - Csirkés-kukoricás sült paradicsom

1. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a húst és a mozzarellát kis kockára vágjuk. 2. A hagymát kevés olajban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, majd fehé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk