1 darab csirke egészben
» 10 dkg füstölt szalonna
» 15 dkg gomba
» 10 dkg zöldborsó
» 4 darab keménytojás
» 15 dkg csirkeaprólék
» ízlés szerint petrezselyem
» 20 dkg rizs
» ízlés szerint őrölt bors
» ízlés szerint KNORR Szárnyas fűszervarázs
» ízlés szerint DELIKÁT8 ételízesítő
» 5 csepp zsír
A felkockázott szalonna zsírját kisütjük. Megpirítjuk benne a szintén kockákra vágott májat (csirkeaprólék), a felaprózott gombát és a petrezselymet. Eközben a borsót megfőzzük.
A két keményre főtt tojást megpucolunk, majd ezeket is kockákra vágjuk. Fogunk egy tálat, és összekeverjük benne a párolt rizst, a borsót, a kemény és a nyers tojásokat valamint a gombás májat. Ezt betöltjük a csirke bőre alá, majd sütőben vagy grillen pirosra, ropogósra sütjük, és már kínálhatjuk is.
◾️A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. ◾️Az olajon vagy zsíron addig dinszteljük, amíg összeesik. ◾️Hozzáadjuk a megtisztított májat, a majorannát é...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA pulykamellet kissé klopfoljuk, mindkét felét enyhén megsózzuk, megszórjuk sóval meg fűszerpaprikával. A hússzeletekre tesszük a füstölt sonkát majd a sajtot és szorosan fölteker...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felaprítom, a húslevesből leszűrt húst kisebb darabokra vágom. (ha friss csirkemellből készíted, akkor megtisztítás után ezt darabolod fel) A serpenyőbe először e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat kettévágom és minden fél db-ot beletöltök egy-egy vékony csirkemellbe, majd betekerem. Őzgerinc formában szorosan egymás mellé teszem. Fűszerezem (pl. update fűszerkeverékk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű