60 dkg csirkemell
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt ementáli
5 dkg márványsajt
olívaolaj
petrezselyemzöld
só, bor
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Közben egy kis edényben felmelegítjük a tejfölt és belekeverjük a tejszínt. A reszelt ementálit és a darabokra tördelt márványsajtot is hozzáadjuk és folyamatosan kevergetjük. Ne főzzük, csak 2-3 percen át rotyogtassuk így a sajt is megolvad és szószos állagúvá válik. Miután a hús megsült leöntjük a sajtszósszal, majd zöldpetrezselyemmel megszórjuk a tetejét és tálalhatjuk is.
A húst felkockázzuk, és a forró olajon, kis adagokban aranybarnára sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük. A zsiradékban megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, és megpirít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Amíg fő a hagymákat apróra vagdossuk és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, majd fehére...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű“Őrölt mustármaggal ízesített, majd sózott felvert tojásba forgattam, zsírban, hirtelen sütöttem a rántott husit.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A friss csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. 2. Egy közepes tűzálló tálat kizsírozunk, alulra bacont teszünk úgy, hogy túllógjon a tálon. 3. Rétegesen rak...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz