A tésztához:
10 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
A krémhez:
2 csomag tejszínízű pudingpor
8 dl tej
20 dkg vaj/margarin
25 dkg porcukor
3 citrom
3 dl habtejszín
A tésztához 10 tojásból piskótát sütünk, majd kettévágjuk. A krémhez a pudingport a 8 dl tejjel sűrűre főzzük. A vajat és porcukrot habosra kavarjuk, belereszeljük a citromhéjat, valamint hozzáadjuk a citromok levét. Ha a főzött krém kihűlt, összekeverjük vele, majd a felvert tejszínhabbal lazítjuk. Az így elkészült krémmel megkenjük az egyik lapot, ráhelyezzük a másodikat, majd azt is bevonjuk a krémmel.
A hozzávalókat összekeverjük, majd a margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük (én csak sütőpapírral béleltem ki a tepsit). Megszórjuk a tetejét gyümölccsel. Ha nem elég lágy a té...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk,kinyújtjuk és belefektetjük a kikent-lisztezett tepsibe. A tojásfehérjét habbá verjük,apránként hozzáadjuk a cukrot,végül pedig a kókuszt.A t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, majd megszórjuk egy evőkanálnyi cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz