A tésztához:
10 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
A krémhez:
2 csomag tejszínízű pudingpor
8 dl tej
20 dkg vaj/margarin
25 dkg porcukor
3 citrom
3 dl habtejszín
A tésztához 10 tojásból piskótát sütünk, majd kettévágjuk. A krémhez a pudingport a 8 dl tejjel sűrűre főzzük. A vajat és porcukrot habosra kavarjuk, belereszeljük a citromhéjat, valamint hozzáadjuk a citromok levét. Ha a főzött krém kihűlt, összekeverjük vele, majd a felvert tejszínhabbal lazítjuk. Az így elkészült krémmel megkenjük az egyik lapot, ráhelyezzük a másodikat, majd azt is bevonjuk a krémmel.
1. A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverem, lassan hozzáadom a vizet, a darált diót, és végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. 2. A tojásfehérjét kemény hab...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojások fehérjéből habot verünk, majd összekeverjük a cukorral, a kókusz reszelékkel, a rétesliszttel és a sütőporral. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vizet, olajat és a pici sót felteszem lábosba forrni, mikor forr bele szórom a lisztet, álandó keverés fakanállal hogy csomómentes legyen kb. 8-10 percig lassú lángon. Amikor szé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat egy tálban összekeverem. Az olajat felforrósítom (fánkoknál kizárólag tiszta olajat kell használni). Amikor forró, teáskanállal kis halmokat szaggatok a forró olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű