- 45 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj v.15 dkg zsír
- 1 tojás
- 1 citrom
- 1 cs. sütőpor
Lisztet a zsiradékkal, sütőporral, porcukorral összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, citrom reszelt héját, és levét, összegyúrjuk.
Kb. fél centisre nyújtjuk, és szaggatjuk, sütjük. Sütés előtt azokat, amiket a tetejének szánunk, kilyukasztgathatjuk, megszórhatjuk cukros darált dióval, de simán is süthetjük. Végül lekvárral összeragasztjuk. Ha nem szórtuk meg cukros darált dióval, akkor vaníliás porcukorral meghintjük.
Elkészítés: A tésztához a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a margarint a tejjel jól kidolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet is. Apró gombócokat form...
Elkészítési idő:Tésztára mindent összekeverünk és tepsire öntjük, Krém: A pudingot meg főzzük és hagyjuk kihűlni a hideg pudinghoz hozzáadjuk a többi belevalót és nyomózsákkal a tésztára nyomjuk r...
Elkészítési idő:1. A leveles tésztát 3-4 cm-es csíkokban 4-5 cm-es kosárkákba simítjuk. 2. A krém készítése:3,5 dl tejben az elkevert sárgákat a cukorral és csipet sóval felfőzzük, majd a lisz...
Elkészítési idő: