Családireceptkönyv.hu

Csirkeszárnyak zöldségágyon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ozzávalók:
50 dkg fagyasztott zöldségkeverék
pár fej gomba cikkekre vágva
néhány csirkeszárny(vagy bármilyen csirkehusi)
fűszersó, delikát
2-3 dkg vaj
reszelt sajt

Elkészítés:



A tepsi aljába beletettem a mexikói zöldségkeveréket és az összevagdalt gombát. Megszórtam delikáttal, rámorzsoltam a vajat,jól összeforgattam, és a tetejére tettem a befűszerezett csirkeszárnyakat. Letakartam fóliával, és betettem kis lángon a sütőbe egy órára párolódni. Mivel a zöldség fagyasztott volt, és a gomba is elég sok nedvességet enged, így nem kellett alá vizet önteni. Az a pici vaj is csak azért került rá, hogy ízesebb legyen a zöldség.
Miután a fóliát levettem, pár percig nagyobb lángon hagytam, hogy elpárologjon a még meglévő folyadék alóla, majd a húsok tetejére reszelt sajtot szórtam, és visszadugtam annyi időre, hogy a sajt szépen megolvadjon.

Csirkeszárnyak  zöldségágyon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
szezámmagos csirke
szezámmagos csirke

Elkészítése: A csirkemellet felkockázzuk és enyhén besózzuk. A lisztet, az étkezési keményítőt, tojást, sütőport alaposan összekeverjük, és vizet adunk hozzá hogy sűrű palacsin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zúza pörkölt Späzlevel
Zúza pörkölt Späzlevel

A zúzát nagyobb kockákra, a hagymát apróra vágom majd az olajon együtt megdinsztelem, fűszerezem pirospaprikával meghintem, vizet öntök alá, beleteszem az apróra vágott parad...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csirke görög módra
Csirke görög módra

A páchoz valókat összekeverjük. A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirke felvágott
Csirke felvágott

1. Vágd apró darabokra a nyers csirkemellet, az inakat közben szedd ki. Majd a húst aprítógépben pépesítsd. 2. Add hozzá a két evőkanál zsírt, a sonka vagy húslevet, illetve a fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk