kb. 1 kg karfiol
só
bors
2 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl tej
10 dkg trapista sajt
A karfiolt megmosom, rózsáira szedem és sós vízben megfőzöm. Vajat olvasztok, beleszórom a lisztet, kicsit pirítom, majd lassan felöntöm gyakori kevergetés mellett forró tejjel. Sózom, borsozom és kevergetés mellett felforralom, majd még 10 percig főzöm. Ha elkészült, belekeverhetünk egy tojássárgáját, de el is hagyható. A leszűrt karfiolt kivajazott tepsibe szedem és ráöntöm a besamell mártást, és reszelt sajttal szórom meg. Addig sütjük, míg a sajt megolvad, és picit megbarnul.
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csíkokra vágott kelkáposztát forrásban lévő Delikáttal ízesített vízben főzzük 3-5 percig. 2. Ezalatt a szeletelt debreceni kolbászt, zsiradék hozzáadása nélkül egy teflon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz anyagokat összekeverjük. Serpenyőt vékonyan megkenjük olajjal,ha serceg 1 ek .masszát teszünk bele,kicsit lelapítjuk. Mindkét oldalát 1-1 percig sütjük./gyorsan barnul/. Tetej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat hosszában kettévágjuk, majd a húsát kikaparjuk (kb. fél centis réteg maradjon meg). A padlizsán húsát ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük. A paradicsomokat megh...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű