kb. 1 kg karfiol
só
bors
2 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl tej
10 dkg trapista sajt
A karfiolt megmosom, rózsáira szedem és sós vízben megfőzöm. Vajat olvasztok, beleszórom a lisztet, kicsit pirítom, majd lassan felöntöm gyakori kevergetés mellett forró tejjel. Sózom, borsozom és kevergetés mellett felforralom, majd még 10 percig főzöm. Ha elkészült, belekeverhetünk egy tojássárgáját, de el is hagyható. A leszűrt karfiolt kivajazott tepsibe szedem és ráöntöm a besamell mártást, és reszelt sajttal szórom meg. Addig sütjük, míg a sajt megolvad, és picit megbarnul.
Őszinte leszek (úgyis a hitelesség a profilom) ez a finomság úgy született, hogy elrontottam, amit szerettem volna. Nekiálltam a szokásos minipalacsintámnak, de valamiért nagyon s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtéket megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, majd éles,rövid pengéjű késsel óvatosan eltávolítjuk a magházukat. Egy vízzel teli edénybe tesszük, és kb. 10 perc alatt p...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kelbimbót megtisztítjuk, külső leveleit lefejtjük, a szárát levágjuk, ha nagyobbak, félbevágjuk. Közben vizet forralunk, sózzuk, majd a kelbimbót beletesszük, és forrástól számít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan összedolgozzuk a gombóchoz valókat.Gombócokat formálunk,lábosba sorakoztatjuk őket,felöntjük vízzel,paradicsomlével.Én most lecsót és házi paradicsom levet tettem bele veg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű