k:
1 db kisebb csirke
4-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
kb. 1,5 dl olaj
őrölt színes bors (bármilyenen őrölt bors lehet, ez csak az én nagy kedvencem:-))
őrölt kömény
pici currypor
kevés só
A csirkét részeire bontjuk. Ha nem szeretjük a far-hát részt, akkor azt eltehetjük későbbre a fagyasztóba, esetleg a mellcsonttal együtt, húslevesbe nagyon jó lesz. Egy tepsibe beleteszünk egy sütőzacskót, és a tetejéről levágunk egy csíkot, hogy legyen majd mivel összekötni. A fokhagyma gerezdeket összezúzzuk. (egy-kettő maradhat egészben is, azt csak úgy a hús mellé dobhatjuk, megsülve nagyon finom, krémes) Egy tálba a pác összetevőit jól elkeverjük, majd a húsdarabokat egyenként beleforgatjuk, és egyből a sütőzacskóba tesszük. Ha minden darab belekerült, akkor a levágott szélell összekötjük a zacskó száját, és egy hústűvel megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkező gőz el tudjon távozni. Előmelegített sütőben kb. egy órát kis lángon sütjük, majd óvatosan felvágjuk a zacskót (vigyázat, a gőz csúnya sérülést okozhat!!) és kicsit nagyobb lángon még visszatesszük a sültet, had piruljon a teteje. Ezután a húsokat egy tálra szedjük, és már csak a köret kell mellé.
Fél centis vastag szeletekre vágom a csirkemelleket és besózom. Egy tálba teszem a lisztet, tojást, sót, sütőport, és a sört, majd alaposan kikeverem, hogy csomómentes legyen. Egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kölest, quinoát együtt mosd meg és 1,5-2x mennyiségű sós vízben tedd főni, majd kb. 15-20 perc alatt párold puhára. (A quinoát jó alaposan át kell mosni, hogy ne legyen keserű -...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször felrakom a vizet a káposzta abárolásához, ki vágom a torzsáját, és belerakom enyhén sós vízbe, és levelekre szedve, a töltelék készítése közben,ki abárolom, majd megtiszt...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA hagymát felkarikázom, a húst felkockázom, fűszerezem és 1. e.k. kókuszolajon együtt aranybarnára pirítom. A hagyma isteni ízt ad a csirkének, én nagyon szeretem a sült hagymát, í...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű