k:
1 db kisebb csirke
4-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
kb. 1,5 dl olaj
őrölt színes bors (bármilyenen őrölt bors lehet, ez csak az én nagy kedvencem:-))
őrölt kömény
pici currypor
kevés só
A csirkét részeire bontjuk. Ha nem szeretjük a far-hát részt, akkor azt eltehetjük későbbre a fagyasztóba, esetleg a mellcsonttal együtt, húslevesbe nagyon jó lesz. Egy tepsibe beleteszünk egy sütőzacskót, és a tetejéről levágunk egy csíkot, hogy legyen majd mivel összekötni. A fokhagyma gerezdeket összezúzzuk. (egy-kettő maradhat egészben is, azt csak úgy a hús mellé dobhatjuk, megsülve nagyon finom, krémes) Egy tálba a pác összetevőit jól elkeverjük, majd a húsdarabokat egyenként beleforgatjuk, és egyből a sütőzacskóba tesszük. Ha minden darab belekerült, akkor a levágott szélell összekötjük a zacskó száját, és egy hústűvel megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkező gőz el tudjon távozni. Előmelegített sütőben kb. egy órát kis lángon sütjük, majd óvatosan felvágjuk a zacskót (vigyázat, a gőz csúnya sérülést okozhat!!) és kicsit nagyobb lángon még visszatesszük a sültet, had piruljon a teteje. Ezután a húsokat egy tálra szedjük, és már csak a köret kell mellé.
Elkészítés: A húsokat sózzuk borsozzuk, és a házi ételízesítővel ízesítjük Fedeles tepsibe vagy kacsasütőbe tesszük, mindegyik combra teszünk egy teáskanál puha zsírt. Lefedjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejfölt összekeverjük a mustárral és a sóval, majd a csirkemell filéket beletesszük, kb. annyi mártásnak kell lennie, hogy a húst ellepje. 2. Hűtőben lehet az ízeket egy é...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőbb a szószt készítjük el. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, a répát gyufaszálakra vágjuk. Kevés olajon párolni kezdjük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a paradicsompürét....
Elkészítési idő: 10+30 perc Nehézség: Könnyűcsirkemellet nagy szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk őket. Sózzuk és borsozzuk. A gorgonzolát és a reszelt parmezánt jól összekeverjük, minden hússzeletre kenünk egy kicsit belő...
Elkészítési idő: kb45 perc Nehézség: Könnyű