4 csirkecomb
3 evőkanál kukoricakeményítő
késhegynyi sütőpor
negyed teáskanál pirospaprika
só, bors
A második panír:
3 evőkanál kukoricakeményítő
késhegynyi sütőpor
6 evőkanál víz
A kukoricakeményítőt, a fűszereket és a sütőport összekeverjük és belemártjuk a húsokat. Majd hűtőbe tesszük 1 órára. Megcsináljuk a második panírt: a kukoricakeményítőt, a sütőport és a vizet összekavarjuk, a húsokat beleforgatjuk a vizes keverékbe és azonnal forró olajba tesszük. Lassú tűzön készre sütjük. A keményítőtől és a sütőportól finom, ropogós lesz a csirke “bundája”.
A szárnyakat mosd meg, tisztítsd meg. Ha szükséges, egy kés segítségével kapargasd le róluk a maradék szőrt vagy a tollat, a szárnyvégeket távolítsd el, sózd meg a húst. A páchoz e...
Elkészítési idő: 15 perc, pácoláA húst vékony csíkokra vágjuk, befűszerezzük, majd az olíva olajon mindkét oldalát fehéredésig megsütjük. A hagymát ketté vágjuk, hosszában felszeleteljük és hozzáadjuk a húshoz, e...
Elkészítési idő:1. A csirkemellet felszeleteljük (nem túl vékonyra), enyhén kiklopfoljuk, majd fűszerezzük ízlés szerint. A befűszerezett szeleteket fokhagymás tejbe áztatjuk és állni hagyjuk 4-5...
Elkészítési idő: 35