4 csirkecomb
3 evőkanál kukoricakeményítő
késhegynyi sütőpor
negyed teáskanál pirospaprika
só, bors
A második panír:
3 evőkanál kukoricakeményítő
késhegynyi sütőpor
6 evőkanál víz
A kukoricakeményítőt, a fűszereket és a sütőport összekeverjük és belemártjuk a húsokat. Majd hűtőbe tesszük 1 órára. Megcsináljuk a második panírt: a kukoricakeményítőt, a sütőport és a vizet összekavarjuk, a húsokat beleforgatjuk a vizes keverékbe és azonnal forró olajba tesszük. Lassú tűzön készre sütjük. A keményítőtől és a sütőportól finom, ropogós lesz a csirke “bundája”.
Palacsintatésztát sütünk. A hagymát apróra, paradicsomot, paprikát kockára vágjuk. Olajon hagymák, paprika, paradicsom ízesítjük köménnyel, sóval, pörköltet főzünk. A húst kiszedjü...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA csirkemellet 3 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, megszórjuk borssal, majd kevés olajon szép pirosra pirítjuk. A zöldségeket félig megpároljuk. Egy jénai tálat kikenünk olajjal,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet és fűszerezzük ízlés szerint. 2. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 3. A jénai tálat kivajazzuk. 4. Feltörjük a tojást, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lilahagymát olívaolajon kevergetjük kicsit, majd beletesszük az apróra vágott csirkemellet. Fontos, hogy kis darabokra vágjuk a csirkét, hogy ne szakítsa szét a palacsintatésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű