Hozzávalók:
1 kg csirkemell
liszt, zsemlemorzsa, tojás
kevés margarin
4 gerezd fokhagyma
1 l főzőtejszín
25-30 dkg trappista sajt
só, bors
A csirkemellet felszeleteltem, kissé klopfoltam, majd a szeleteket sóztam, borsoztam.
A lisztet és a zsemlemorzsát kb. fele-fele arányban összekevertem, majd a szeleteket először a lisztes morzsába, majd tojásba, végül ismét lisztes morzsába paníroztam.
Egy nagy tepsit kikentem margarinnal, majd belefektettem a panírozott hússzeleteket.
Leöntöttem a tejszínnel, és megszórtam a tisztított, zúzott fokhagymagerezdekkel.
Előmelegített, forró, kb. 200 fokos sütőbe tettem, fél órán át sütöttem, közben félidőben óvatosan - hogy a bundája rajta maradjon - megfordítottam a hússzeleteket.
A sajtot lereszeltem, megszórtam vele a hússzeleteket, majd a sütőbe visszatéve annyi ideig sütöttem még, amíg szép színe lett.
Parázs újburgonyával, savanyúsággal tálaltam.
A vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra. A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom bele teszek kb fél deci olajat, aztán a káposztát, így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA muffin formát béleljük ki körkörösen egy bacon-nel. Egy másik bacon szalonnát vágjunk ketté, egyiket igazítsuk bele a muffin formába, majd a másikat is keresztbe – a bacon-ök kép...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát olajon pirítsd meg. Tedd bele a Piros Aranyat, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a csirkét. Néhány percig hagyd pirulni őket, majd öntsd fel vízzel. A sárgarépát, a fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdőlap Recept kategóriák Recept feltöltés Cikkek Szakácsaink Blogok Főoldal / Szárnyas Ételek / Kakaspörkölt Kakaspörkölt Feltöltő: Kautz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű