2 dl langyos tej
2 ek. cukor
1 tk. só
40 g olaj
1 tojás
100 g joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a kenéshez
Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 pecig.
A cukros langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd langyos helyen felfuttatjuk. A liszteket a tálba mérjük, hozzáadjuk az aszkorbinsavat és a sikért, és a sót is. Beleteszünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFogj egy nagy edényt, keverd el benne először a liszt állagú dolgokat, majd a túrót, tojást és VÉGÜL a cukkinit. A sorrend fontos, én régen jól elbénáztam: a cukkini elsők között l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá az előre egyneművé dolgozott nedves hozzávalókhoz. 5 percig hagyjuk pihenni. Ezután nyújtsuk ki bambuszrostliszttel megszórt m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze, és tegyük félre pihentetni. Ezalatt a kókuszzsíron 5 perc alatt pároljuk puhára a medveha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű