1/5 kg csirkemell filé
1 kávéskanál majoranna
1 mokkáskanál őrölt bors
1 kávéskanál rozmaring
1 kávéskanál kakukkfű
só (ízlés szerint)
pirospaprika (ízlés szerint)
1 vagy 2 tojás / 1 szelet hús
1 kg burgonya
1. A csirkemell filéket alaposan mossuk meg, és klopfoljuk ki, de óvatosan!
Ne roncsoljuk szét a húst teljesen! Kb. fél cm vastagság megfelelő.
Ha túl nagy a csirkemell filé, akkor érdemes kettévágni.
2. A fűszerekből (majoranna, bors, rozmaring, kakukkfű, só) készítsünk fűszerkeveréket, és dörzsöljük be vele a vékonyan beolajozott hús szeleteket.
Kb. 20 percig jó ha állni hagyjuk, ez alatt elkészíthetjük hozzá a kívánt köretet.
3. Kezdjük el a húst hirtelen, forró olajban kisütni, akkor jó, ha mindkét oldala szépen megpirult, villával könnyen bele tudunk szúrni, és a fűszerek is kellően rásültek a húsunkra.
4. Egy másik serpenyőbe kezdjünk neki a tükörtojás elkészítésének, 1-2 db tojás aránnyal számoljunk / hús szelet.
Tükörtojás sztori:
A tökéletes tükörtojás minimális olajon készül, melyet nem túl forróra hevítünk.
A tojást érdemes külön tányérba ütni először, és a tányérról beleereszteni a serpenyőbe, majd lassú tűzön addig sütni, amíg a fehérje megdermed, de a sárgája még lágy.
5. Ha elkészültünk, jöhet a tálalás: helyezzük a hússzeletet tányérra, a tetejére egy adag tükörtojást, melyet ízlés szerint sóval, borssal, piros paprikával ízesíthetünk, illetve szedjük mellé a köretet. (Én hasáb burgonyával és salátával tálaltam.)
Köretnek hasábburgonya, vagy burgonyapüré a legjobb.
Csirkemell helyett lehet sertés karajból is készíteni, az elkészítés módja pontosan ugyanez, és az a verzió is isteni!
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk őrölt fehér borssal. A sajtot, paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 2 cs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzzük a májat a szívvel együtt, a tojást szintén, majd mindkettőt apróra vágjuk, vagy ledaráljuk (mi jobban szeretjük darabosan, így csak aprítjuk). Tálba tesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát finomra vágjuk vagy lereszeljük. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű