Családireceptkönyv.hu

Holstein-szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/5 kg csirkemell filé
1 kávéskanál majoranna
1 mokkáskanál őrölt bors
1 kávéskanál rozmaring
1 kávéskanál kakukkfű
só (ízlés szerint)
pirospaprika (ízlés szerint)
1 vagy 2 tojás / 1 szelet hús
1 kg burgonya

Elkészítés:


1. A csirkemell filéket alaposan mossuk meg, és klopfoljuk ki, de óvatosan!
Ne roncsoljuk szét a húst teljesen! Kb. fél cm vastagság megfelelő.
Ha túl nagy a csirkemell filé, akkor érdemes kettévágni.

2. A fűszerekből (majoranna, bors, rozmaring, kakukkfű, só) készítsünk fűszerkeveréket, és dörzsöljük be vele a vékonyan beolajozott hús szeleteket.
Kb. 20 percig jó ha állni hagyjuk, ez alatt elkészíthetjük hozzá a kívánt köretet.

3. Kezdjük el a húst hirtelen, forró olajban kisütni, akkor jó, ha mindkét oldala szépen megpirult, villával könnyen bele tudunk szúrni, és a fűszerek is kellően rásültek a húsunkra.

4. Egy másik serpenyőbe kezdjünk neki a tükörtojás elkészítésének, 1-2 db tojás aránnyal számoljunk / hús szelet.

Tükörtojás sztori:
A tökéletes tükörtojás minimális olajon készül, melyet nem túl forróra hevítünk.
A tojást érdemes külön tányérba ütni először, és a tányérról beleereszteni a serpenyőbe, majd lassú tűzön addig sütni, amíg a fehérje megdermed, de a sárgája még lágy.

5. Ha elkészültünk, jöhet a tálalás: helyezzük a hússzeletet tányérra, a tetejére egy adag tükörtojást, melyet ízlés szerint sóval, borssal, piros paprikával ízesíthetünk, illetve szedjük mellé a köretet. (Én hasáb burgonyával és salátával tálaltam.)

Köretnek hasábburgonya, vagy burgonyapüré a legjobb.

Trükkök, tippek, praktikák:


Csirkemell helyett lehet sertés karajból is készíteni, az elkészítés módja pontosan ugyanez, és az a verzió is isteni!

Holstein-szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszines, kukoricás csirkemell
Tejszines, kukoricás csirkemell

A csirkemellet kockára vágjuk. Olajban megsütjük, amíg kicsi színt kap, majd kiszedjük. Az olajban kicsit átforgatjuk a kukoricát, kb. 10 perc. Felöntjük tejszínnel. Felfő, kb. 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkés saslik édes-savanyú mogyorós mártással
Csirkés saslik édes-savanyú mogyorós mártással

A csirkemellet kockákra vágjuk, majd sózzuk, fűszerezzük és legalább 60 percet pihentetjük a hűtőszekrényben. Ezalatt elkészítjük a mártást. Összekeverjük a mogyoróvaj port, a juh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis koronák! Hús és krumpli fenséges kombináció
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Krumplis koronák! Hús és krumpli fenséges kombináció

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát egy olívaolaj csepegtetésében, majd hozzáadjuk az őrölt marhahúst sóval és borssal. Addig főz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Rakott csirkemell baconnal
Rakott csirkemell baconnal

A megtisztított felkarikázott burgonyát sós vízben megfőzzük. A megtisztított karikázott fél hagymát, felcsíkozzuk a csirkemellet, paprikát megdinszteljük. Paradicsompüré. Ha a kr...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk