Családireceptkönyv.hu

KAKAÓS CSIGA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
24 dkg liszt
1 dl langyos tej
1,5 dkg élesztő
1 egész tojás
3,5 dkg cukor
3,5 dkg vaj
csipet só

Töltelékhez:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 evőkanál kristálycukor

vaj a kenéshez

Elkészítés:


Morzsoljuk az élesztőt a langyos tejbe, tegyünk bele egy csipet cukrot és hagyjuk pihenni. Tegyük a lisztet a cukorral, sóval, tojásokkal és a megolvasztott vajjal egy tálba. Öntsük hozzá az élesztőt, majd alaposan gyúrjuk át. Kelesszük a tésztát kétszeresére huzatmentes helyen (kb. 1 óra)
Csiga elkészítése:
Keverjük össze a cukrot a kakaóporral. Nyújtsuk a kelt tésztát 5 mm vastag téglalappá. Kenjük át alaposan olvasztott vajjal, majd szórjuk meg bőven a kakaóporral. Óvatosan csavarjuk fel, mint a beiglit. Vágjunk a hengerből 2 cm vastag szeleteket, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk pihenni úgy 15 percig. Előmelegített - 180 fokos - sütőben süssük 15-20 percig.

KAKAÓS CSIGA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaóscsiga blundel tésztából (Levendulalány)
Kakaóscsiga blundel tésztából (Levendulalány)

A 250 g vajat a mélyhűtőbe teszem. Langyos tejben elkeverek 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Kimérem és átszitálom a lisztet. Elkeverem b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Meggyes csavart kalács
Meggyes csavart kalács

Közepes keményre megdagasztjuk a kalácsot és kelni hagyjuk Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 1/2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
MINI DIÓS KALÁCS
MINI DIÓS KALÁCS

A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleszórjuk a cukrot, ráöntünk 1 dl langyos tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt. Miután felfutott, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót meg a re...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti sós kalács
Húsvéti sós kalács

A cukorból, élesztőből, 10 dkg lisztből 2 dl langyos tejben kovászt készítünk. A kelt kovászt összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és langyos helyen 1 órát kelesztjük. A megkelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk