Tésztához:
24 dkg liszt
1 dl langyos tej
1,5 dkg élesztő
1 egész tojás
3,5 dkg cukor
3,5 dkg vaj
csipet só
Töltelékhez:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 evőkanál kristálycukor
vaj a kenéshez
Morzsoljuk az élesztőt a langyos tejbe, tegyünk bele egy csipet cukrot és hagyjuk pihenni. Tegyük a lisztet a cukorral, sóval, tojásokkal és a megolvasztott vajjal egy tálba. Öntsük hozzá az élesztőt, majd alaposan gyúrjuk át. Kelesszük a tésztát kétszeresére huzatmentes helyen (kb. 1 óra)
Csiga elkészítése:
Keverjük össze a cukrot a kakaóporral. Nyújtsuk a kelt tésztát 5 mm vastag téglalappá. Kenjük át alaposan olvasztott vajjal, majd szórjuk meg bőven a kakaóporral. Óvatosan csavarjuk fel, mint a beiglit. Vágjunk a hengerből 2 cm vastag szeleteket, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk pihenni úgy 15 percig. Előmelegített - 180 fokos - sütőben süssük 15-20 percig.
A tojásokat törjük fel egy tálba, rakjuk félre. Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt gyújtsuk be. Mérjük ki az alapanyagokat. A tojásokat addig verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Az élesztőt langyos, kevésbé cukor tejben felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet, a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, pici sót, a felfuttatott élesztőt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverem a kristálycukrot, majd hozzáadom az élesztőt és felfuttatom. A lisztbe beleteszem a tojássárgáját, olajat, pici sót és a felfuttatott élesztős tejet. De...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű