Tésztához:
24 dkg liszt
1 dl langyos tej
1,5 dkg élesztő
1 egész tojás
3,5 dkg cukor
3,5 dkg vaj
csipet só
Töltelékhez:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 evőkanál kristálycukor
vaj a kenéshez
Morzsoljuk az élesztőt a langyos tejbe, tegyünk bele egy csipet cukrot és hagyjuk pihenni. Tegyük a lisztet a cukorral, sóval, tojásokkal és a megolvasztott vajjal egy tálba. Öntsük hozzá az élesztőt, majd alaposan gyúrjuk át. Kelesszük a tésztát kétszeresére huzatmentes helyen (kb. 1 óra)
Csiga elkészítése:
Keverjük össze a cukrot a kakaóporral. Nyújtsuk a kelt tésztát 5 mm vastag téglalappá. Kenjük át alaposan olvasztott vajjal, majd szórjuk meg bőven a kakaóporral. Óvatosan csavarjuk fel, mint a beiglit. Vágjunk a hengerből 2 cm vastag szeleteket, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk pihenni úgy 15 percig. Előmelegített - 180 fokos - sütőben süssük 15-20 percig.
1. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a sóval és a cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, ide tesszük a tojást, a tojás sárgáját, a tejszínt és a tej...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk bele, és meleg helyen kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálban a sóval, a resz...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KözepesA langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kis cukrot és felfuttatjuk. A keverőtálba tesszük a lisztet, cukrot, olvasztott margarint, a joghurtban elkevert tojást, csipe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű