menu

Családireceptkönyv.hu

Körte kompót


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg kemény húsú körte (előkészítve)
1 l víz
1 citrom héja
0,5 l édes vermut
40 dkg cukor
2 csomag befőző zselatin
ízlés szerint szegfűszeg, fahéj

Elkészítés:


A gyümölcsöket jó alaposan megmossuk, a körtét meghámozunk, félbevágunk, kiszedjük a magházát és lemérjük, a citrom héját lereszeljük. A nyers gyümölcsöket rétegesen üvegekbe tesszük, úgy, hogy minél kisebb üres helyet hagyjunk. A többi hozzávalót felforraljuk, és a gyümölcsökre öntjük. Lezárjuk az üvegeket, és egy fazékba tesszük. Azonos hőfokú vizet öntünk rá. 75 C-ra melegítjük, és 20 percig pasztörizáljuk. 60 C-os vízbe tesszük az üvegeket, és úgy hűtjük, hogy időnként hideg vizet öntünk hozzájuk. Az üvegek csavaros tetejét másnap még egyszer ellenőrizzük, hogy jól záródnak-e. Ez a mennyiség egy 5 l-es üveghez elegendő.

Körte kompót

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Paradicsom-paprika salsa
Paradicsom-paprika salsa

A paradicsomot megmossuk, apró kockákra vágjuk, és 1000 g-ot kimérünk. A paprikát megmossuk, kivágjuk az ereket és a csumát, apró kockákra vágjuk, és 600 g-ot kimérünk. A vöröshagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
"Alma-nutella"
"Alma-nutella"

Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és apróra daraboljuk. Egy fazékban a vízzel lefedve addig főzzük, míg pépes nem lesz. Ha az alma puha, akkor már botmixerrel is segíthetünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Ecetes szilva Ibitől*
Ecetes szilva Ibitől*

Hozzávalókból szírupot főzünk, benne a szilvát, üvegekbe töltjük és száraz dunsztba tesszük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukor nélküli lekvár
Cukor nélküli lekvár

Ugyanígy szörpöt is készíthetsz cukor nélkül.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk